BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  DÜNYA

Kur'an'ı yakmaya şiddetli protesto

İslam Kalkınma Teşkilatı'nın BM temsilcileri, Kur'an-ı Kerim yakma planını "şiddetle" kınadı

Abone ol

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) ülkelerinin BM daimi temsilcileri, ABD'de Hristiyan rahibin liderliğindeki küçük bir grubun 11 Eylülde Kur'an-ı Kerim yakma planını "şiddetle" kınayarak bu yöndeki haberden büyük rahatsızlık duyduğunu bildirdi.

İKT ülkelerinin BM nezdindeki daimi temsilcileri bugün, BM'deki İKT Büyükelçiler Grubu olarak Florida eyaletinin Gainesville kentinde 11 Eylülde Kur'an'ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayan rahip Terry Jones ve grubuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İKT Grubu, Hristiyanlık dahil tüm dinlerin verdiği mesajlara tamamen ters bir şekilde davranan ve fanatik bir kafa yapısına sahip Hristiyan rahibin planladığı, toplumları kışkırtmaya yönelik bu "şer eylemin" gerçekleşmemesini umduğunu belirtti.

ABD'de bu küçük Hristiyan gruba karşı toplumdan giderek yükselen seslerden ve muhalefetten memnuniyet duyduğunu açıklayan İKT Grubu, bu kışkırtıcı eylemin, ABD toplumu tarafından kabul görmediğini, kültürler ve dinler arasında ayrılık ve nefret tohumları ekmek isteyen marjinal köktendinci bir grup tarafından destek gördüğü kaydedildi.

Bu kapsamda başta ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve İKT'ye üye ülkelerinin yaptıkları sağduyulu açıklamalardan memnuniyet duyduklarını belirten İKT Grubu, değişik dinlere mensup binlerce masum insanın öldürüldüğü ve tüm dinlerin kınadığı 11 Eylülün insanlık için birlik ve dayanışma günü olması gerektiğini vurguladı.