BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kavaf'tan dünyaya Pakistan çağrısı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Pakistan'daki sel felaketinin basına yansıyandan cok daha büyük olduğunu belirtti.

Abone ol

Devlet Bakanı Kavaf, Denizli'de Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Delikliçınar Meydanı'ndaki programda vatandaşlarla bir araya gelen ve bayramlarını kutlayan Bakan Kavaf, ardından da basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Vatandaşların bayramını kutladığını dile getiren Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Bayramlar kırgınlıkların, dargınlıkların giderildiği, ortadan kaldırıldığı, kardeşliklerin dostlukların, barışın, sevginin yeniden tesis edildiği, yeni bir başlangıç günüdür. İnşallah ülkemizde her gün bayram günü gibi olsun. İnsanlarımızın derdi, tasası, kederi olmasın istiyoruz. Ayrıca buradan bütün halkımızın, vatandaşlarımızın da mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum, sağlık, mutluluk, afiyet diliyorum'' şeklinde konuştu.

Aynı zamanda bütün dünyadaki Müslümanların bayramını da kutladığını ifade eden Kavaf, Pakistan'daki sel felaketi ve sonrasında yaşananları da aktardı.

Bakan Selma Aliye Kavaf bu konuda şunları söyledi:

''Gerçekten Pakistan'ı görmek lazım. Basına yansıyanlar belki orada yaşananların onda biri, yüzde biri. Türkiye, bütün kurumlarıyla, var gücüyle orada, ama bu yetmez. Bütün dünyanın Pakistan'a el uzatması lazım. Orada her şeye ihtiyaç var, insani bir yaklaşıma ihtiyaç var. Onun için herkesi bu vesileyle duyarlılığa davet ediyorum.''

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, bakanından bürokratına en küçük memuruna kadar halkla birlikte bir bayram kutladıklarını belirterek, ''Biz öyle dar kapılar içerisinde veya yalnız memurlarla kutladığımız bir bayramı değil, vatandaşımızla birlikte herkesin katıldığı ve herkesin birbirini kucakladığı bir bayramı özlediğimiz ve bunu burada bir kez daha gösterdiğimiz için sevinçliyiz. Yalnız ramazanda değil, ramazan sonrasında da birliğin beraberliğin devamını diliyoruz'' dedi