BIST 10.212
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.377,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan TÜSİAD'a böyle sitem etti!

İstanbul sermayesini eleştiren Başbakan Erdoğan'dan TÜSİAD'a sitem sözleri: Bizimle ticarette anlaştılar ama...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - TÜSİAD'ın 12 Eylül'deki referandumda kullanacağı oyu açıklamamasını sitem eden Başbakan Erdoğan'dan çarpıcı sözler: Bizimle ticarette anlaştılar siyasette anlaşamadılar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atv'de Erdoğan Aktaş'ın hazırlayıp sunduğu canlı yayın programına katıldı. Sabah Gazetesi yazarlarından Mehmet Barlas, Süleyman Yaşar ve Hasan Bülent Kahraman'ın katıldığı programda TÜSİAD ile hükümet ilişkileri masaya yatırıldı.

Ekonomist ve yazar Süleyman Yaşar'ın "Anadolu sermayesi sizi destekliyor. İstanbul sermayesi neden soğuk davranıyor?" şeklindeki  sorusuna Erdoğan'ın yanıtı ilginç oldu:

İstanbul sermayesi bizimle para kazanmakta anlaştı ama siyasette anlaşamadı. Anayasa çerçevesinde 'Bize ne tavsiye edersiniz?' dedik. 2001'de sahip çıktıkları metne bizim şu anda attığımız adımlara sahip çıkmadı. İstanbul sermayesi kendisini Anadolu sermayesinden kopuk gördü. Anadolu sermayesine karşı eçkinci davrandılar. İsteseler de istemeseler de Türkiye'de sermaye ciddi manada el değiştirmeye başladı. Bu bizim için güven kaynağı. Türkiye'nin dört bir yanında yatırımlar ve ihracaatlar nedeniyle bir sıçrama gösteriyor. Konya, Kayseri, Aksaray'da dünyaca önemli markaların parçaları üretilir hale geldi. Bu da belki onları rahatsız ediyor, bilemem. Ama biz isteriz ki sermayeyi yayalım.

Erdoğan, Hasan Bülent Kahraman'ın "Sizi nasıl bir sonuç rahatlatır?" şöyle yanıtladı:

REFERANDUMDAN HAYIR ÇIKARSA!

Ben burada oran üzerinde durmayacağım. Aslolan evetlerin kabul görmesi halinde yeni süreç başlayacaktır. Çok daha katılımcı bir anayasayı hazırlayacağız. Oran çok önemli değil. Buna bir güven oylaması olarak bakmıyorum. Partimin aldığı oy olarak bakmıyorum. Referandumda hayır çıkarsa da buna saygı duyarım... Ama hayır çıkarsa Türkiye'ye küresel sermayenin girişi ertelenir...

BÜTÜN TABULARI YIKACAĞIZ

Erdoğan Nazım Hikmet'in vatandaşlığının iade edilmesinden kalkışarak sorduğu bir soru üzerine şöyle konuştu:

Biz Nazım Hikmet'in kabrini taşıma kararını aldık. Vatandaşlığın iadesi noktasında süreç işledi. Aynı  şey Ahmet Kaya konusunda da işleyecek. Biz inşallah daha güzel günleri de göreceğiz. Lider kadrolar bu konuda kararlı olursa toplum zaten o süreç içerisine girer.

Sümela Manastırı olayında bazı çevrelerden olumsuz yansımalar oldu. Biz 'buyursunlar senede bir kere gelip ayinlerini yapsınlar' dedik. Aynı şeyi Van Akdamar'daki klisesi için yapıyoruz. Çok daha güzel şeyler olacak. Tabuları yıkacağız. Ama bazı çevrelerin sabırlı olması lazım.