BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.505,94
HABER /  DÜNYA

Sevgilinin hatırı için dur!

Bu trafik işaretlerinde durmamak mümkün değil. Çünkü çok dikkat çekici!

Abone ol

ABD'de neredeyse her köşe başında bulunan dur işaretlerinin (stop sign) göz aşinalığından dolayı yeterince dikkate alınıp uyulmadığını düşünen Chicago banliyölerinden birinin yönetimi, sürücülerin dikkatini çekmek için ilginç bir uygulama başlattı.

Oak Lawn Belediyesi’nin yeni yaptırdığı yeni trafik işaretlerinde, "dur" ihtarı komik şekillerde yapılıyor. Yaklaşık 50 noktadaki "Stop" işaretlerinin altına konulan yeni işaretlerde, "WHOAAA" ya da "Stop....and smell the roses (Dur...ve gülleri kokla)" gibi ibareler var.

Oak LawnBelediye Başkanı Dave Heilmann, "Yeni işaretlerin sürücüleri güldüreceğini ve dikkatlerini işarete çekeceğini düşünüyoruz." dedi.

Yeni işaretlerde, orijinal dur işareti ile aynı renklere sahip ve 8 köşeli ancak, "Stop ... right there pilgrim (Dur ey yolcu!)" ve "Stop ... in the naaame of love.(Sevginin hatırı için Dur)" gibi komik ifadeler bulunduruyor.

"Name" yerine "Naaame" yazılması, telaffuz hatalarının insan dikkatini çeken özelliğinden yararlanmak için hesaplı bir şekilde olmuş.