BIST 10.774
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.503,41
HABER /  GÜNCEL

Çocuklar kültürlü olacak

Avcılar Belediyesi çocuklara yönelik eğitim kursu başlatıyor. Hem de ücretsiz.

Abone ol

Avcılar Belediye Başkanlığı Barış Manço Kültür Merkezi müdürlüğünce başlatılan; ‘Kış Dönemi Kültür Okulu Çocuk Bölümü Eğitim Çalışmaları’ kayıtlarına katılım, üst düzeyde devam ediyor. Barış Manço Kültür Merkezi atölye ve stüdyolarında akademisyen öğretmenler tarafından verilecek olan
eğitim çalışmalarına, Avcılar halkı büyük ilgi gösteriyor.

Çocuklarımıza ve gençlerimize 15 kategoride ücretsiz olarak verilecek olan eğitim çalışmaları kursuna ilk haftada, 1300’ün üzerinde kayıt yapıldı. Her yıl olduğu gibi, bu yılda kurslara katılımın üst düzeyde gerçekleştiğini belirten Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi Müdürü Taner Çetin Avcılar halkına, kurslara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Avcılar İlçesi’nde yaşayan vatandaşların kültüre ve sanata bakış açısını değerlendiren Çetin, “Avcılar halkının büyük bir çoğunluğu, sanata düşkün insanlardan oluşuyor. Sanat ve kültürün kalbi de Barış Manço Kültür Merkezi’nde atıyor. Bu bağlamda, Barış Manço Kültür Merkezi, halkın sanatla buluştuğu ve yoğunlaştığı güzel bir kültür evimizdir” ifadelerini kullandı.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yetişen kursiyerlerin neler yaptığını Avcılar halkı çok iyi biliyor diyen Çetin, “Burada, kültür ve sanat adına yapmış olduğumuz tüm güzellikleri halkımızla paylaşıyoruz. Gençlerimize ve çocuklarımıza kültür ve sanatı sevdiriyor ve onları bu yönde eğitiyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve aldığımız sonuçlar ortada. Yetiştirdiğimiz çocuklarımız Dünya şampiyonu oldu. Batılı ülkeler, çocuklarımızın yaptığı başarılı gösterileri izlemek için bize davet gönderiyorlar. Artık seyreden değil, seyrettiren bir neslin tohumlarını ektik. Bu başarılı çalışmalarımızın arkasında siz velilerin cesaretli kararları var” dedi.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi topluma kazandırmanın gururunu yaşıyoruz diyen Taner Çetin, “Bu gururu bizlere yaşatan, tüm imkanlarıyla bizlere destek veren ve hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Değirmenci’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Kış Dönemi Kültür Okulu çocuk bölümü eğitim çalışmaları kursu, şu kategorilerden oluşuyor: Tiyatro, Halk Oyunları, Resim, Heykel, Modern Dans, T.S.M Korosu, T.H.M korosu, Çocuk Tiyatrosu, Çocuk Halk Oyunları, Çocuk Resim, Çocuk Heykel, Çocuk Modern Dans, Çocuk Bale, Çocuk Koro, Çocuk Bağlama.