BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

DTPden yargıya rest

DTP yargı yolu açılan iki milletvekili için, yargıya rest çekti. İşte DTP'nin isyanı;

Abone ol

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DTP Milletvekillerine dokunulmazlık konusunda çifte standart uygulandığını belirterek DTP milletvekillerinin yargılamalara ve ifade verme taleplerine olumlu karşılık vermeyeceklerini bildirdi. Mecliste basın toplantısı düzenleyen Kaplan, “Bu tehlikeli, ayrımcı ve toplumu gerginliğe sürecek yaklaşım derhal son bulmalıdır” dedi.

Kaplan, DTP Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata ve Sebahat Tuncel hakkında yaptıkları açıklamalar nedeniyle açılan davaların Anayasanın 14. Maddesi uyarınca sürdürülmesinin yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Kaplan, bu arada DTP Şırnak Milletvekili Şerafettin Halis hakkında Tunceli Cumhuriyet Savcılığının ifade alma davetiyesi gönderdiğini ve gelinmediği takdirde zorla ve yakalanma suretiyle icra edileceği hususunun bildirildiğini söyledi. Kaplan, bunun da dokunulmazlıklar konusundaki anayasa hükümlerine aykırı olduğunu vurguladı. 

“MİLLETVEKİLİ İFADEYE ÇAĞRILAMAZ”

Kaplan, “Meclis kararı olmadıkça hiçbir makam hiçbir milletvekilini ifadeye çağırılamaz, tutuklanamaz, yasadışı bir uygulamaya gidilemez, çifte standart uygulanamaz” dedi.

Kaplan, Tuğluk ve Ata ile ilgili mahkeme yazısının Meclis Genel Kuruluna sunulmasının da Meclis İçtüzük’üne ve Anayasaya aykırı olduğunu söyledi.