BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Şenol Güneş oynamayacak 4 ismi açıkladı

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fransa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. A Millilerin teknik patronu, "Maçı kaybetsek bile kazanacağımız çok şey var, Fransa karşısında alınacak 1 puana da olumlu bakıyorum" dedi.

Abone ol

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarın karşılaşacakları Fransa maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Futbol adına en iyisini yapmaya çalışağız" dedi. 

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda 8 Haziran Cumartesi günü Fransa ile oynanacak maç öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbolculardan Hakan Çalhanoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Şenol Güneş'in açıklamalarının tamamı şu şekilde: "Fransa gruptan çıkmaya bir numaralı aday. Güzel oynamaya çalışan bir takımla oynayacağız ve bizim için bir test olacak. Umut veren bir takımız. Sunacağımız çok şey var. Tabii ki sonunda 1 puan, 3 puan, ne alacağımızı birlikte göreceğiz. FIFA’da ilk 10’da sıralamaya girmek istiyoruz. Grupta bir çekişme var. İzlanda en büyük rakibimiz. Sonuç ne olursa olsun İzlanda maçı önemli. Asıl rakibimiz o o olacak. Fransa hem defansif hem ofansif olarak çok iyi. Benim döneminde oynayacağımız en güçlü rakip ile oynuyoruz. Hücum yapan, set oynayan ve takım savunması yapan bir takım olmamız gerekiyor. Oyunu 3 bölgede iyi oynamalıyız. Düşüncelerimiz var ama uygulamayı sahada göreceğiz. Kendi sahamızda seyircimizin önünde oynuyoruz. Katkısı olacaktır. Rakibimizi biliyoruz ama bizim ne yapacağımız önemli. Sabır ve soğukkanlılık ile beraber maçın içerisinde olmak istiyoruz.

"Dünya’da birinci olmak onlar için gurur verici bir şey"

Deschamps’ın oyuncu olarak ve antrenör olarak kariyeri belli. Zaten takımında çok başarılı. Oyuncu olarak Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak, Dünya’da birinci olmak onlar için gurur verici bir şey. Ne anlatırsak anlatalım kağıt üzerine geride kalıyoruz. Bütün açıkları kapatamayız ama bir günde yapabiliriz. Daha önce yaptık. Alabileceğimz çok şey var. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Oyunumuz tarzımız ve fair-play ile güzel şeyler sunacağız. 3 puan çok büyük bir artı olur. 1 puan da fena olmaz.

"Okay, Cenk, Ozan ve Emre kadroda olmayacak"

Elimizde olan oyunculardan Okay Yokuşlu, Cenk Tosun, Ozan Tufan ve Emre Belözoğlu kesin kadroda olmayacak. Dorukhan bugün idmana çıkacak ve durumuna bakacağım. Fransa uzun zamandır aynı kadroda. 1-2 oyuncu değişiyor. Oyun istikrarını ve başarıyı yakaladı. Çıkacak olan tüm oyuncuların yüzde yüzünü vereceğini düşünüyorum. Fransa ile oynuyorsunuz. Her maç 3 puan. Biz kötü veya iyi oynayarak 3 puan alabiliriz. İyi bir oyun ile 3 puan alırsak doğru yoldayız demektir. 1 puan da yine iyi. Bu gücü aşacak bir inancımız var, onu değerlendireceğiz."

Hakan Çalhanoğlu: “Yarınki maç bizim için önemli“ 

Fransa maçının kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Hakan Çalhanoğlu ise, "Yarınki maç bizim için önemli. Fransa'nın iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Kaliteli oyuncuları var. Bu maçı çok bekledik. 2 galibiyetle başladık, bu bizim için çok iyi. Bir alışkanlık olması lazım. Kaybetmekten nefret etmemiz gerekiyor. İnşallah yarın Konya halkıyla beraber galibiyet alırız. Her puan bizim için önemli, onun içi yarın kaybetmememiz lazım. Bizim rakiplerimizin bu takımlar olması lazım. Brezilya, Fransa, Hırvatistan gibi ülkelerle kafa kafaya oynamamız gerekiyor. Her ülkeye saygımız sonsuz. Takımda herkes kaliteli oyuncu. Büyük takımlarla oynayınca daha çok motive oluyorsunuz. Yarın için de iyi motiveyiz. Hocamızla birlikte rakibi iyi analiz ettik. İnşallah iyi bir maç olacak” diye konuştu. 

Takıma güvendiğini belirten Hakan Çalhanoğlu, “Büyük oyunculara karşı oynamak, sende göstermek istersin. Onlar büyük oyuncu, kaliteli. Bizim takımda da kaliteli oyuncular var. Ben kendime ve arkadaşlarıma güvendiğim için söyledim. Hata yaparak öğreneceğiz. Hoca da bizi yardımcı oluyor. Video analiz yapıyoruz. Büyük takımla karşı oynarken en iyisini vermen lazım” dedi.