BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.382,83
HABER /  POLİTİKA

Şener duruşunu açıkladı

Galataport tartışmalarında öne çıkan Bakan Abdüllatif Şener siyasi duruşunu CNN Türk'te açıkladı.

Abone ol

CNN Türk'te yayınlanan Referans programına katılan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şener kendisini farklı bir siyasi kimlik yüklemek isteyenlere cevap vererek "Duruşum AK Parti duruşudur" dedi.

Kabinenin farklı bakanı Şener, "Benim siyasal duruşum AK Parti duruşudur. Kabinede AK Parti var. İzlenen politikalar bu iktidarın oluşturduğu politikalardır" dedi. Şener ayrıca Merkez Bankası Başkanı'nın Pazartesi akşamı belli olacağını söyledi.

Batı müziğine olan uzak duruşunun nasıl sona erdiğini de itiraf eden Şener, şunları söyledi:

"Batı müziğine uzak dururdum. Bunları nasıl dinliyorlar diye düşünürdüm. Bize uzak olduğunu düşünürdüm. Çünkü tek sesli müzikten çok sesli müziğe geçiş yabancı geliyordu.

Bir gün TRT'de pazar günü Bethooven'in 8. senfosi çalıyordu. Burada bir şey var dedim ve dinlemeye başladım. Ve şu intibayı edindim. Ben bu müziği dinleyebilirim, zevk alabilirim. Müzik aslında insanın duyarlağını anlatıyor.

Sevinç alanlarını anlatıyor. 18. yüzyılda batıda çok sayıda Osmanlı'yı konu edinen operalar vardır. Türkler saygın kişiler olarak takdim edilir. Olaya bütün bakmak lazım. Ben klasik Türk ve halk müziğini de dinliyorum. Batı müziğini de. "