BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Selvi'den bomba kulis: Erdoğan, kabine değişikliğine ihtiyaç duymuyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, kabine değişikliği iddialarıyla ilgili edindiği kulis bilgilerini paylaştı. Selvi, yeni yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliği için şu aşamada bir ihtiyaç görmediği söyleniyor. Yani bir süre daha Bakanlar Kurulu değişmeyecek" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Kabine değişikliği tartışmalarına değinen Selvi, "Meclis Başkanlığı konusu netleşti. Peki ona bağlantılı olarak kabine değişikliği olacak mı?" sorusuna  "Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgiye göre bu aşamada Bakanlar Kurulu değişikliği düşünülmüyor." yanıtını verdi.

Selvi'nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

"Erdoğan karar verecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliği için şu aşamada bir ihtiyaç görmediği söyleniyor. Yani bir süre daha Bakanlar Kurulu değişmeyecek. Ne zaman olacağına ise Erdoğan karar verecek.

"Erdoğan Kabine'de istikrardan yana tavır aldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde 26 milyon oy alarak seçimi %52.6 oy oranı ile kazandı. Seçimi kazanmasının ardından kabinesini oluşturan Erdoğan, bu konuda istikrardan yana tavır aldı.

Erdoğan, 2 yıllık süreçte yalnızca yakın zamanda (28 Mart 2020) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı görevden aldı yerine Adil Karaismailoğlu'nu atadı.

Cahit Turhan'ın görevden alınması

Görev değişikliğinin kamuoyuna duyurulduğu Cumhurbaşkanlığı kararının gece vakti yayınlanması, Erdoğan'ın Cahit Turhan'ı 'cezalandırdığı' yorumlarına sebep olmuştu. Kamuoyunda çok sayıda kulis bilgisi yer alsa da bu konuda Cahit Turhan tarafından ya da hükümet kanadından herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Tüm yazarlar sayfasına geçiş yapmak için linki tıklayınız...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Buket Aydın'dan gündemi sallayan itiraflar: Sırtımdan vurdular, intikamım ağır olacak
Foto Galeri Buket Aydın'dan gündemi sallayan itiraflar: Sırtımdan vurdular, intikamım ağır olacak Galeriye Gözat