BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da 39 ilçede eş zamanlı operasyon: 248 gözaltı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İSTANBUL'da mahkemeler tarafından haklarında arama kararı çıkarılan veya cezaları kesinleşenleri yakalamak için düzenlenen operasyonda 705 adrese sabaha karşı baskın yapıldı. Operasyonda 248 şüpheli gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde 39 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Dün sabaha karşı başlatılan operasyonda 287 Ekip ve 659 personel görev yaptı. Daha önceden tespit edilen 705 adrese yapılan baskınlarda haklarında yakalama kararları bulunan 248 kişi gözaltına alındı.

Birçok suçtan aranıyorlardı
İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden  33'nün hırsızlık, 32'sinin Yaralama, 26'sının dolandırıcılık, 20'sinin tehdit ve hakaret suçundan arandığı belirtildi.

Kesinleşmiş cezaları var
Operasyonda cinsel istismar suçundan aranan 8, gasp suçundan 8, adam öldürmek suçundan bir kişinin polisler tarafından yakalandığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden biri hakkında 20 yıl hapis cezası, 7 kişinin 10 yıl hapis cezası, 31 kişinin  5 yıl hapis cezası, 50 kişinin ise 2 yıl hapis cezalarının kesinleştiği  belirtildi.

Evin içinde sera kurmuşlar
Öte yandan operasyon kapsamında "Hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçundan aranan Alaattin Y. isimli şüphelinin Üsküdar'da bulunan evine yapılan baskında uyuşturucu yapımında kullanılan bitkilerin yetiştirilmesine yarayan düzenekler ele geçirildi. Evin mutfağında,  büyük bir bez dolabın ışıklandırma ve havalandırma takılarak bir sera haline getirildiği tespit edildi.

Hint keneviri bitkisi bulundu
Evde yapılan aramada saksılar içinde yetiştirilmesi yasak olan hint keneviri bitkisi bulundu. Polis evde bulunan aranan Alaattin Y. ile birlikte Selahattin Y.'yi de gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.