BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selin faturası ağır oldu

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen etkili yağış köy yollarını da vurdu.

Abone ol

Üçtaş köyünde çok sayıda menfez kullanılamaz hale geldi.

İlçede geçtiğimiz hafta gerçekleşen yağışın ardından, Harşit Çayı’nın önünün tıkanması sonucu Kürtün-Tirebolu karayolu trafiğe kapanmış ve yolda büyük çaplı maddi hasar meydana gelmişti. Yolun ulaşıma açılmasının ardından, heyelanın meydana geldiği bölgeye en yakın köy olan Üçtaş köyündeki tablo ortaya çıktı.

İlçenin nüfus olarak en yoğun köylerinden birisi olan Üçtaş köyünün yolundaki menfezlerin tamamı dereden gelen malzeme ile tıkandı. Menfezlerin tıkanması nedeniyle dereden gelen malzeme ve sular, menfezlerin yanında büyük yarıklar açtı.

İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Şen ve İlçe Özel İdare Bakımevi sorumlusu Mehmet Arslan ve Üçtaş Köyü Muhtarı Soner Meral’la birlikte bölgede incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Vali Enver Salihoğlu’nun talimatı ile çalışmaların yağışların durmasının ardından hemen başladığını söyledi.

Yağışın köy yolundaki menfezleri tıkandığını ve selin büyük hasara yol açtığını belirten Yalçın, aynı köyde daha önce de buna benzer vakalar yaşandığını ve en kısa zamanda gerekli tedbirlerin alınacağını kaydetti. Köy yolunun bu yıl KÖYDES programı kapsamında beton yol yapılacağını ifade eden Yalçın, “Vatandaşlarımızın mağduriyeti en kısa zamanda giderilecektir. Yağış yolumuza büyük zarar verdi. İlk tespitlerimize göre köy yolundaki 5 menfez kullanılamaz hale geldi. Ekiplerimiz anında çalışmalara başlayarak, dere malzemesi ile dolan ve tıkanan menfezleri hızlı bir şekilde boşaltarak köy yolunu kısmen ulaşıma açtı” dedi.
Yalçın yağışlar nedeniyle büyük hasarların meydana geldiği Taşlıca, Günyüzü, Üçtaş ve Elceğiz köylerinin Afet kapsamına alınması için gerekli girişimlerin de başlatıldığını da sözlerine ekledi.