BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursaspor'dan ikinci şampiyonluk

RUDEF ve BTTDD ortaklaşa düzenlediği Balkan Kupası'nda şampiyon Bursaspor oldu.

Abone ol

Osmangazi Belediyesi'nin Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'yle (BTTDD) ortaklaşa düzenlediği Balkan Kupası'nda şampiyon Bursaspor oldu.

Bir hafta süren Balkan Kupasına 7 ülkeden 10 takım katıldı. Maçlar Merinos Stadı'nın yanı sıra İnegöl, Yenişehir, Mudanya ve Orhangazi ilçelerinde oynandı. Çekişmeli geçen maçlar sonunda ipi Bursaspor göğüsleyerek şampiyon oldu.

İkinci Bosna Hersek'ten Sarajevo takımı, üçüncü Arnavutluk'un Elbasani takımı oldu. Final maçında Bosna Hersek'ten Sarajevo takımıyla karşı karşıya gelen Bursaspor, maçın son dakikalarında attığı golle Sarajevo'yu 1-0 yenerek maçın galibi oldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte şampiyonluk coşkusunu taraftarlarla paylaşan Bursasporlu futbolcular, timsah yürüyüşü yaptı.

Final maçının ardından turnuvanın ödül töreni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Canan Candemir Çelik, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Er, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Recep Koygun ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara'nın yanı sıra çok sayıda futbolsever katıldı.

Tören, Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun Rumeli halk oyunları gösterileriyle renklendi. Ardından turnuvaya destek verenlere plaket takdim edildi. Osmangazi Belediye Başkan Vekili Recep Koygun, turnuvanın ev sahipleri Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şuayip Toprak ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Çavuşoğlu'na birer plaket verdi. Gecede turnuvaya katılan Balkan ülkelerinin ekiplerinin temsilcilerine de barışa ve dostluğa katkılarından ötürü birer plaket takdim edildi.

Ayrıca turnuvanın en iyilerine de ödüller verildi. Makedonya'nın Sloga takımının kalecisi Krener Ramadoniç en iyi kaleci ödülünün sahibi olurken, Kosova'dan Gjilani takımı en centilmen takım seçildi. Turnuvanın gol kralı Bursaspor'dan Ömer Polat olurken, en iyi teknik direktör ödülü de Bursaspor Teknik Direktörü Ayvaz Öztürk'e verildi.