BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

15 büyükelçi var, ama onlar yok

Siyasetçileri Hakkari'de teröre kurban giden 9 asker de bir araya getiremedi. 15 büyükelçinin olduğu cenaze töreninde bakın kimler yoktu

Abone ol

Türkiye Hakkari’deki 9 askerine ağlarken siyaset dünyasındaki kavga şehitler için düzenlenen törene de yansıdı.

Şehit haberleri üzerine arka arkaya sert açıklamalar yapan muhalefet liderleri Van’da düzenlenen askeri cenaze törenine ise katılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak için Gaziantep’e gitti.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun programında, partisinin Mersin ve Adana il kongreleri vardı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş ve DSP lideri Masum Türker’in ise resmi bir programı görünmemesine karşın Van’daki cenaze töreninde yer almadı.

Van’da şehit askerler için yapılan törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Mit Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, 2. Ordu Komutanı Nejdet Özel, Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Van milletvekilleri, AB üyesi 15 ülkenin büyükelçileri, kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı.