BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,84
HABER /  GÜNCEL

Allah’ım yaktın beni!..

Böyle feryat ediyor şehit annesi. 8 eve ateş düştü yine. Her evde ayrı bir hikaye, ayrı bir dram var

Abone ol

Babasını birkaç yıl önce kaybetmişti 21 yaşındaki Yaşar Doymuş. Evin iki erkek çocuğundan biriydi.

Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş Karakolu'nda şehit olan 8 asker arasındaydı. Tezkeresine de 40 gün kalmıştı. Sözün bittiği yer bu kez Yaşar Doymuş'un (21) Giresun'un Tirebolu ilçesindeki baba evi oldu. Anne Kader Doymuş, gözyaşları içinde hislerini böyle dile getirdi:

BABASIZ BÜYÜYEN YAVRUM, ÇİLELİ YAVRUM

u.20120619163324.jpg
Anne Kader Doymuş

"Yaktı içimi Allah’ım. Baba ekmeği yedin yavrum. Ne çilelerle büyüdün yavrum. Yavrum nasıl yollarını gözetliyorum. El de yaralı diyor. Babasız büyüyen yavrum. Çileli yavrum. Kıyamet koptu. Sıkıntıdan evden uzaklaşıyorum.

Haberler alamıyorum senden. Allah’ım yaktın beni."

BAYRAKLAR ASILDI

Doymuş'un, Tirebolu'nun Hamam Mahallesi'ndeki baba evi yasa büründü. Giresun Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş tarafından şehit annesi Kader Doymuş'a, oğlunun şehit haberi verildi.

Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar ve Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır şehit evine gelerek, yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit evi ile sokağına büyük Türk bayrakları asıldı.

0.20120619165231.jpg

uuuuuuuuu.jpg

Annesinin "çileli yavrum" diyerek ağladığı Yaşar Doymuş, askerlik günlerinde böyle hatıra fotoğrafı çektirmişti.

BABASI NE ZAMAN "OĞLUM BU EVE ŞEHİT GELECEK" DEDİ? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Yüksekova'da şehit düşen piyade er Umut Bulut'un babası Mustafa Bulut'un, oğlunu askere uğurlarken söylediği sözler inanılmaz.

BABASI ÖLECEĞİNİ ÇOK ÖNCEDEN HİSSETMİŞ

Baba Mustafa Bulut oğlunun şehit olacağını askere uğurlama töreninde söylemiş.Umut Bulut'u gönderirken yakınlarına "İçimde bir acı var. Oğlum bu eve şehit gelecek" dediği ortaya çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerden biri olan piyade er Umut Bulut'un (21) Samsun'da bulunan baba ocağına ateş düştü.

1 YAŞINDA OĞLU VARDI

Terhisine 5 ay kala şehit olan evli 1 yaşında oğlu bulunan Umut Bulut'un Samsun'un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evine giden Merkez Komutanı Piyade Albay A. Şadi Çakır, acı haberi Bulut ailesine verdi.

ASKERDEN ÖNCE TÜPÇÜNÜN YANINDA ÇALIŞIYORDU

u.20120619161228.jpg
Umut Bulut

Şehidin babası Mustafa, annesi Gülbahar ile eşi Özlem Bulut, gözyaşlarına boğuldular. 4 kız, 2 erkek kardeş olan Umut Bulut'un askere gitmeden önce tüpçü yanında çalıştığı öğrenildi.


1 yaşında Selçuk adını verdiği oğlu bulunan şehit Umut Bulut'un evine giden basın mensupları askerler tarafından evin bahçesine alınmadı ve şehit ailesi ile görüşmelerine izin verilmedi. Askerler evin etrafını kordon altına alarak fotoğraf ve görüntü alınmasına engel oldular.

Baba Mustafa Bulut'un oğlunu askere gönderdiği gün evine geldiğinde, "İçimde bir acı var. Oğlum bu eve şehit gelecek" dediği öğrenildi.

ŞEHİDİN DAYISI: BEN HALA ŞOKTAYIM

Şehidin dayısı Önder Çayıroğlu, ülkede Kürt sorunu değil, PKK ve terör sorunu olduğunu söyledi. Şokta olduklarını ifade eden dayı Çayıroğlu, “Acımız çok büyük. Ben hala şoktayım. Yüreğimize ocağımıza acı düştü. Bunu yaşamak lazım. Ama biz bu ülkeyi zor şartlarda kurtardık, destan yazdık. Ülkemizin her karışında şehitlerimizin kanı vardır. Yine biz ülkemizin her karışına yüzlerce binlerce şehit vermeye hazırız.” dedi.

uuuuu.20120619161341.jpg

Şehidin 8 aylık oğlu Selçuk yakınlarının kucağında olup bitenden habersiz gözlerle etrafı iziyordu.

ŞEHİDİN EVİNDEN KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ. YAKINLARI NASIL BİR ÇAĞRIDA BULUNDU? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş karakoluna düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyada Onbaşı İsa Sayın'ın Mersin'deki evine ateş düştü. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Aslen Muşlu olan şehidin merkez Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer verdi. Asker ve polislerle birlikte şehidin evine gelen Özer, aileye baş sağlığı diledi. 

BABAYA SAKİNLEŞTİRİCİ İĞNE

Gazetecilerin şehit evine girmesine izin verilmezken acı haberi alan 6 çocuk annesi Emiu.20120619161754.jpgne Sayın, Kürtçe ağıt yaktı. Yakınları da evin önünde göz yaşlarına boğulurken, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın da oğlunun şehit düştüğü haberini alır almaz eve koştu.

KIZ KARDEŞİ FENALAŞTI

Acılı babayı evin önünde bekleyen Merkez Komutanı Ekrem Özer sarılarak teselli etti. Bu arada şehidin fenalaşan küçük kız kardeşine olay yerinde bekletilen ambulansta müdahale edilirken, anne ve babaya sakinleştirici yapıldı.

BU SORUNU ÇÖZÜN ARTIK

Öte yandan şehidin yakınları artık terörün son bulması yönünde ağıtlar yakıp, "Allah aşkına bu sorunu çözün artık" diye haykırırken, Kürt olduğunu söyleyen bir komşusu da "'Kürt sorunu yok' diyorlar, yoksa niye cenaze geliyor. Bitsin artık bu barışalım. Benim de çocuklarım var. Hepsi öğretmen, mühendis, biz devletçiyiz. Ama yarın benim oğlum askere gidecek, ölecekse niçin ölüyor? Ben kendim Kürtüm, ama benim çocuğum okuyor, yetişiyor. Eğer bu Kürt sorunu yoksa neden bu cenazeler geliyor? Demek ki var. 'Yok' diyenlerin ya çocuğu yoktur, ya evlat acısı yoktur" diye konuştu. Terhisine yaklaşık 1 ay kaldığı öğrenilen şehidin cenazesinin nerede toprağa verileceğine ise ailesi karar verecek. 

u.20120619162544.jpg

Acı haberi duyan yakınları şehidin evine koştu. Koltuk değnekleriyle iki büklüm halindeki dedenin acısı elim haberle daha da katlandı.

EN MUTLU İZNE ÇIKACAĞI GÜNÜ ŞEHİT ETTİLER? ÇİFTE ATEŞ KONYA'YA DÜŞTÜ. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Evlilik hayalleri vardı. Çok uzak değildi düğün günü. 1 Temmuz'da evlenecekti. Hazırlıklar için bugün izin isteyecekti ama olmadı. Kaphe terör onu da aldı aramızdan...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hakkari Dağlıca’da şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün, evlilik öncesi bugün izine çıkmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

6 gün sonra doğum günü olan 26 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün annesi Hürriyet ve babası işçi emeklisi Metin Güm

u.20120619162048.jpg
Kıdemli çavuş Ali Gümüş

üş’e şehadet haberinin verilmesinin ardından Konya’nın Ilgın ilçesindeki evleri taziyeye gelenlerle doldu. Yakınlarının tepki göstermesi üzerine basın mensupları eve alınmazken bölgeden uzaklaştırıldı. Tekirdağ’dan geçici görevle Hakkari Dağlıca’ya gönderilen şehit astsubayın 1 Temmuz’da evleneceği ve bu nedenle de bugün izine çıkmaya hazırlandığı öğrenildi.

Şehidin cenazesi yarın Ilgın ilçesi Çukur Camisinde kılınacak namazın ardından ilçe şehitliğinde toprağa verilecek.

ŞEHİT TÜRKMEN FACEBOOK'TAKİ HESABINA NE YAZDI? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan piyade er Mustafa Türkmen'in (21) İzmir'deki evinde yas var.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Askeri yetkililer, sağlık görevlileriyle birlikte şehidin Buca ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi verdi.

Şehit Türkmen'in yakınları ile çevredeki vatandaşlar, anne Elmas, baba Halil İbrahim Türkmen ve diğer aile fertlerine taziye ziyaretinde bulundu. Şeh

u.20120619163025.jpg
Mustafa Türkmen

it Türkmen'in evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. 

"BURADA HAYAT ZOR KENDİSİNE DİKKAT EDİN"

Terhisine 2 ay kaldığı bildirilen şehit Mustafa Türkmen'in bir sosyal paylaşım sitesine, ''Özgür bir insan olarak görüşmek üzere'', ''Hakkari Yüksekova'dan bütün arkadaşlarıma selamlar, burada hayat zor siz kendinize dikkat edin'' yazdığı görüldü.

Şehit Türkmen'in cenazesi Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde toprağa verilecek.

TRABZONLU EROSMANOĞLU ABİSİYLE YAPTIĞI SON TELEFON KONUŞMASINDA NE DEMİŞTİ? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Dağlıca'da şehit düşen erlerden biri Trabzonlu Ali Yasin Erosmanoğlu'ydu. 21 yaşındaki Ali, askere gitmeden önce kolbastı oynarken böyle çekildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda şehit düşen 8 askerden biri Trabzonlu Ali Yasin Erosmanoğlu'ydu.

Amatör futbolcu olan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu 4 kardeşi daha bulunuyordu. Şehit Er’in sosyal paylaşım ağındaki sayfasında kendi için hazırladığı “Ölü Kral” isminde bir video bulundu.

KOLBASTI OYNARKEN ÇEKİLDİ

Er askere gitmeden önce bir arkadaşıyla kolbastı oynarken kameralar tarafından kaydedildi. Saldırıda şehit düşen er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun (21) Kurtuluş mahallesi Hacıahmet Sokak’taki evine şehit olduğu bilgisi öğle saatlerinde ulaşırken, ailesi büyük üzüntü yaşadı.

Erosmanoğlu’nun sosyal paylaşım sitesine son olarak 17 Aralık 2011 tarihinde dağıtım sırasında "Elveda Tekirdağ Merhaba Hakkari Yüksekova” yazdığı görüldü.

Ayrıca Erosmanoğlu'nun aynı sosyal paylaşım sitesinde terör örgütü lideri Abullah Öcalan'ın resmini koyarak "10 dakikada kaç kişi kafasına sıkar" yorumunu yazdığı, bir başka resimde ise "Bekliyorum anne, elim tetikte bekliyorum anne memleketi ve seni" yazdığı görüldü.

Erosmanoğlu'nun Trabzon'un Kurtuluş Mahallesi Hacıahmet Sokak'taki evinde yas var. Oğlunun terhisine 6-7 ay kaldığını ifade eden baba Ali Sait Erosmanoğlu, ''Zaman zaman telefonla konuşuyorduk. En son 15 gün önce konuştuk. Hastaneye gideceğim ellerimde titreme var dedi. Başka herhangi bir şey söylemedi'' diye konuştu.

u.20120619164527.jpg
Ali Yasin Erosmanoğlu

"BİR OĞLUM GİDER ARKADAN BİN DAHA GELİR"

Tüm askerlerin kendi evladı olduğunu bildiren Erosmanoğlu'nun sözleri çarpıcıydı: ''Benim bir evladım şehit oldu ama şehit olan tüm askerlerin acısı bizim acımızla aynı. Allah'ın takdiridir. Vatanımız bölünmez. Benim bir oğlum gider, arkadan bin daha gider, ben de giderim. Hiç fark etmez.''

"AĞABEY BELKİ DE GELEMEM"

Şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun ağabeyi Cemal Erosmanoğlu (31) ise kardeşi ile son telefon görüşmesinde, ''Ağabey belkide gelemem, belkide son görüşmelerimiz'' dediğini belirtti. Abi Erosmanoğlu ayrıca tecrübesiz askerlerin çatışmalara gönderilmesine tepki gösterdi.

ŞEHİDİN ARKADAŞI İKİ GÜN ÖNCE TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞTÜ... AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari’de şehit olan Ulaştırma Er Samet Bütün ve Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün ailelerine acı haber verildi.

Askeri yetkililer, şehit Ulaştırma Er Samet Bütün’ün merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi Safa Sokak’ta bulunan baba ocağına sağlık görevlileri ile birlikte geldi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

91/4 TERTİPTİ

u.20120619173958.jpg
Samet Bütün

91/4 tertip asker olduğu öğrenilen Samet Bütün’ün ailesine şehit haberi verilirken, eve Türk bayrakları asıldı. Diğer şehit haberi ise Konya’nın Ilgın ilçesinden geldi. Astsuba

y Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün yakınlarına da şehit haberi ulaştı.

Konya’da Ulaştırma Er Samet Bütün’ün şehit olduğu haberini alır almaz evin önüne gelen arkadaşları ise gözyaşlarını tutamadı. Şehidin bir arkadaşı gözyaşları içerisinde, “İki gün önce telefonla görüşmüştüm. Hani gelecektin Samet’im” diyerek ağladı.

TERÖR DİYARBAKIR'A ATEŞ DÜŞÜRDÜ. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na PKK terör örgütü mensuplarınca düzenlen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden biri olan Diyarbakırlı Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın baba evine acı haber ulaştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

10 KARDEŞİ VARDI

Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ikamet eden şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın babası Galip Kılıç’a acı haber, Kaymakam İsmail Şanlı ve askerler tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba gözyaşlarına hakim olamazken, 9 aylık asker olan Cahit Kılıç’ın 10 kardeşi olduğu, en son çatışmadan önce babası ile telefonla görüştüğü öğrenildi.

u.20120619175926.jpg
Cahit Kılıç

KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ

Hasret Kılıç ağıtlar yakarken, eve gelen yakınları ise haber üzerine fenalaştı. Şehit evinin önünde 2 ayrı 112 Acil Servis ekibi hazır bekletildi. Baygınlık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.

2 YILLIK ÜNİVERSİTEYİ OKUMUŞTU

Diyarbakır Dicle Üniversitesi 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu olan 24 yaşındaki şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın cenazesinin yarın Diyarbakır’a getirilerek Gürbüz beldesinde toprağa verilmesi bekleniyor.