BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Şehidin Facebook'taki 'Ölü Kral' videosu

Dağlıca'da şehit düşen erlerden biri Trabzonlu Ali Yasin Erosmanoğlu'ydu. 21 yaşındaki Ali, askere gitmeden önce kolbastı oynarken böyle çekildi.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda şehit düşen 8 askerden biri Trabzonlu Ali Yasin Erosmanoğlu'ydu.

Amatör futbolcu olan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu 4 kardeşi daha bulunuyordu. Şehit Er’in sosyal paylaşım ağındaki sayfasında kendi için hazırladığı “Ölü Kral” isminde bir video bulundu.

KOLBASTI OYNARKEN ÇEKİLDİ

Er askere gitmeden önce bir arkadaşıyla kolbastı oynarken kameralar tarafından kaydedildi. Saldırıda şehit düşen er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun (21) Kurtuluş mahallesi Hacıahmet Sokak’taki evine şehit olduğu bilgisi öğle saatlerinde ulaşırken, ailesi büyük üzüntü yaşadı.

SON MESAJI: ELVEDA TEKİRDAĞ
MERHABA HAKKARİ YÜKSEKOVA

Erosmanoğlu’nun sosyal paylaşım sitesine son olarak 17 Aralık 2011 tarihinde dağıtım sırasında "Elveda Tekirdağ Merhaba Hakkari Yüksekova” yazdığı görüldü.

Ayrıca Erosmanoğlu'nun aynı sosyal paylaşım sitesinde terör örgütü lideri Abullah Öcalan'ın resmini koyarak "10 dakikada kaç kişi kafasına sıkar" yorumunu yazdığı, bir başka resimde ise "Bekliyorum anne, elim tetikte bekliyorum anne memleketi ve seni" yazdığı görüldü.

1.20120619133606.jpg

Erosmanoğlu'nun Trabzon'un Kurtuluş Mahallesi Hacıahmet Sokak'taki evinde yas var. Oğlunun terhisine 6-7 ay kaldığını ifade eden baba Ali Sait Erosmanoğlu, ''Zaman zaman telefonla konuşuyorduk. En son 15 gün önce konuştuk. Hastaneye gideceğim ellerimde titreme var dedi. Başka herhangi bir şey söylemedi'' diye konuştu.

2.20120619133612.jpg

"BİR OĞLUM GİDER ARKADAN BİN DAHA GELİR"

Tüm askerlerin kendi evladı olduğunu bildiren Erosmanoğlu'nun sözleri çarpıcıydı: ''Benim bir evladım şehit oldu ama şehit olan tüm askerlerin acısı bizim acımızla aynı. Allah'ın takdiridir. Vatanımız bölünmez. Benim bir oğlum gider, arkadan bin daha gider, ben de giderim. Hiç fark etmez.''

3.20120619133620.jpg

"AĞABEY BELKİ DE GELEMEM"

Şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun ağabeyi Cemal Erosmanoğlu (31) ise kardeşi ile son telefon görüşmesinde, ''Ağabey belkide gelemem, belkide son görüşmelerimiz'' dediğini belirtti. Abi Erosmanoğlu ayrıca tecrübesiz askerlerin çatışmalara gönderilmesine tepki gösterdi.