BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Şehit ailesine iş müjdesi

Kara harekatında şehit düşen Ordulu aileye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler müjdeyi verdi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde düzenlediği harekatta şehit olan Ordulu Er Ahmet Beyazıt'ın ailesini arayarak şehidin ağabeyini işe yerleştirdiklerini söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve partililer şehit Ahmet Beyazıt'ın Gökömer köyündeki ailesinin evini ziyaret etti. Şehit ailesine baş sağlığı dileyen Hamarat, ''Hükümet olarak şehit ailemiz için elimizden geleni yapacağız. Şehit ailemizin öncelikli olarak köy yollarını iyileştireceğiz. Şehit ailesine, maddi destek neyse hepsini yerine getireceğiz'' dedi.

Daha sonra telefonla şehit babası Ahmet Beyazıt ile görüştürülen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, baba Beyazıt'a iş müjdesi verdi. En kısa zamanda aileyi ziyaret edeceğini söyleyen Bakan Güler, taziye dileklerinde bulunarak, şehidin abisi, bekar ve işsiz olan 23 yaşındaki Muhammet Beyazıt'a iş imkanı sağladıklarını, Beyazıt'ın Gökömer Sağlık Ocağında hizmetli olarak işe başlayabileceğini belirtti.

Aldıkları habere sevinen baba Beyazıt, ''Herkesten Allah razı olsun, vatan sağ olsun. Bir Ahmet gider, bin Ahmet gelir'' dedi. Anne Elmas Beyazıt ise ''Benim Ahmet'imi teröristler öldürdü. Allah onların belalarını versin. Vatan sağ olsun. Diyecek fazla sözüm yok'' dedi.

Ordu'ya 23 kilometre uzaklıktaki Gökömer köyünde zor şartlarda hayatlarını sürdüren, bir çocukları şehit olan, 3 çocuklu Beyazıt ailesinin geçimlerini gündelik işlerde çalışarak sağladıkları öğrenildi.