BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Talabani Diyarbakırda yuhalandı

Talabani'nin Ankara temasları ve sözleri DTP'lileri kızdırdı. Diyarbakır'daki mitingte yuhalanmaktan kurtulamadı.

Abone ol

DTP'nin Diyarbakır'da düzenlediği kadın mitinginde Celal Talabani yuhalandı. Talabani'nin Türkiye ziyaretinde PKK'ya karşı bir duruş sergilmesi DTP'lileri kızdırdı. Kürsüde yapılan konuşmalarda Talabani'nin Ankara ziyareti konu edildi. Adı geçtiğinde meydanda toplanan 10 bin kişi Talabani'yi yuhalandı.

Diyarbakır'da DTP'nin düzenlediği ‘Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği PKK gösterisine dönüştü.

CANLI BOMBAYA SAYGI SUNDULAR

DTP Diyarbakır Miletvekili Gültan Kışanak, terörist başı Öcalan'a ‘sayın’ dedi, Tunceli’de 12 yıl önce ilk canlı bamba eylemini yaparak 7 askeri şehit eden 33 askeri de yaralayan PKK'lı kadın terörist Zeynep Kınacı’yı da saygıyla selamladığını söyledi.

ÖCALAN SLOGANLARI

Kentin İstasyon Caddesi’ndeki ‘Dünya Kadınlar Günü’ etkinliğine yaklaşık 5 bin kişi, üzerleri tek tek arandıktan sonra alana girebildi. Ellerinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını ve terör örgütü flamaları açan göstericiler sık sık ‘PKK halktır halk burada’, ‘Biji serok Apo’ sloganları attı. Göstericiler, alana getirdikleri çocuklarının üzerine sarı-kırmızı- yeşil renklerdeki flamaları sardı.

ZANA: NAMUS CİNAYETLERİ İŞLENMESİN

Kapatılan DEP eski Miletvekili Leyla Zana da etkinlikte Kürtçe yaptığı konuşmasında, namus cinayetlerinin sona ermesini isteyerek, “Anneler, erkek çocuklarına istediklerini kız çocuklarına da istesin. Erkeğe verilen değer, kız çocuklarını da verilsin. Namus cinayeti diyerek insanları öldürmek en büyük namussuzluktur” dedi.