BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çekmeceden 13 bin dolar çıktı

Gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'nin sorgusu sürüyor. 17 kişiden üçü serbetst bırakıldı.

Abone ol

CHP'nin Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam odasındaki çekmecesinden 13 bin dolar ile 8 bin 500 Avro'ya el konuldu.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ''Arasta'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 3'ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğünde halen 14 kişinin sorgusu sürüyor. Edirne Belediyesi ile gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinden alınan belge ve dokümanlar üzerinde henüz inceleme başlatılmadığını belirten yetkililer, aramalarda elde edilen belge ve dokümanların Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla incelenmesine başlanacağını belirttiler.

Gözaltındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten yetkililer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin zaman zaman tansiyon sorunu yaşadığını ifade ederek, Sedefçi'yi damadı Dr. Saltuk Kendir'in muayene ettiğini ve Kendir'in de büyük bir sağlık sorununun olmadığını bildirdiğini kaydettiler.

YAPILANLARIN HESABI VERİLECEK

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, hastaneye gelişi ve ayrılışı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir haksız işe karışmadığını ifade ederek, ''ben orada namuslu Edirne halkını temsil ederken, hiçbir namussuz işe bulaşmadım. Onların güvenini sarsacak hiçbir işe bulaşmadım. Hep onların menfaatini düşündüm. Bu yapılanların hesabını verecekler'' diye konuştu.

HAKSIZ KAZANCA BULAŞMADIM

Sedefçi, belediyedeki makam odasındaki masasının çekmecesinden çıkan dövizle ilgili gazetecilerin sorusu üzerine de ''tüm param işte o çekmeceden çıkan para kadardı. Tekrar ediyorum, ben hiçbir haksız kazanca bulaşmadım'' dedi.  Bu arada, Sedefçi ile birlikte hastaneye getirilenler arasında emekli olan eski Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan ile içme suyu ve atık su hizmetlerinin imtiyaz hakkının 30 yıl süreyle konsorsiyuma devredilmesiyle ilgili firma adına görüşmelere katılan yetkililerin de bulunduğu öğrenildi.