BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Küfürbaz savcı konuştu!

Erdoğan'a küfreden bir savcının ses kaydı dün yayınlandı. O savcı olduğu iddia edilen kişi ise şöyle konuştu;

Abone ol

Geniş Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı S.D.'ye ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları YouTube'da yayınlandı. Ses kaydında savcının Başbakan'a küfrettiği açıkça duyuluyordu.

Ses kayıtlarındaki savcı olduğu iddia edilen Selim Demirci ise bugün açıklama yaptı. "O kişi ben değilim" diyen Savcı Demirci şunları söyledi:

"Başbakana küfredecek kadar aklımı peynir ekmekle yemedim. Bu senaryolar yakın dönemde sıkça oldu, olacaktır. Adımın karıştırılmasına şaşırmadım. Bir cemaat lideri için mahkemenin kararını temyize gönderdim. Ancak bunlar ben de yılgınlık yaratmaz."

SELİM DEMİRCİ KİM?

Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesinde yer alan "Laik Cumhuriyeti yıkmak amacıyla terör örgütü kurmak" suçlamasıyla dava açmıştı.
 
Ankara 2 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi ise Fethullah Gülen hakkında mahkumiyet ya da beraat kararı vermeyerek davayı sonuçlandırmamış, Gülen’in 5 yıl içinde aynı cins veya daha ağır hapis cezası gerektiren bir suç işlemesi halinde bu davaya devam edilmesine karar vermişti.
 
Savcı Selim Demirci ise mahkemenin bu kararını temyize göndermişti.
 
Bu davadan sonra Ankara Adliyesi’nde görev yapan Savcı Nuh Mete
Yüksel’in bir kadınla buluşması da gizlice video kameraya alınıp basına sızdırılmıştı.