BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.400,79
HABER /  POLİTİKA

Şehit abisine 'bacını s...rim' diye küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan olayında neyler oluyor? Meral Akşener neden suskun

Şehit ağabeyine ettiği küfürden sonra vatandaşın tepkisini üzerine çeken Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bugün saat 12:00'de basın toplantısı düzenleyecekti. İstifa edeceği iddia edilen Türkkan'ın toplantısı apar topar iptal edildi. Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun sessizliği sürüyor...

Abone ol

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit ağabeyine küfür etmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Ağza alınmayacak ifadeler kullanan Türkkan'a tepkiler çığ gibi büyürken, İYİ Parti ve ittifaktaki ortağı CHP'nin sessizliği sürüyor. Bugün saat 12:00'de Türkkan'ın yapacağı basın toplantısı apar topar iptal edilirken, Akşener'in ne kadar daha suskun kalacağı tartışma konusu oldu. 

Lütfü Türkkan, ilk olarak kendisine bir tuzak kurulduğunu ve küfür etmediğini ifade etmişti. Türkkan daha sonra ise bir video yayınlayarak küfür ettiğini kabul etti, Akşener'den özür diledi. Türkkan'ın ısrarla şehit ağabeyinden özür dilememesi de tepkileri giderek artırdı.

Akşener, küfürcü Türkkan'ı affetti mi? 

Türkkan'ın bugün saat 12.00'de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacağı bildirilmişti. Türkkan, toplantıyı iptal etme kararı aldı. Türkkan'ın basın açıklaması sonrası istifa edeceği ve partisini olayın dışında tutacağı öne sürülmüştü. Toplantının iptal olması, 'Akşener, Lütfü Türkkan'ın özrünü kabul etti' yorumlarını beraberinde getirdi.

Lütfü Türkkan neden küfretti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve heyetinin Bingöl'de esnaf ziyareti yaptığı sırada şehit ağabeyi Tahir Gümren, "Benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı. Günlerce ayaklarını aradılar. HDP'yi, Selo'yu savunan bir kadın bu. Evet bu savunuyor. Kahvaltıya gidiyordu" sözlerle tepki gösterdi. Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tepki üzerine olay yerinden uzaklaştırılan Gümren'in yanına gelerek boğazını sıkıp "Senin bacını si..." gibi ağıza alınmayacak hakarette bulundu.