BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.480,36
HABER /  GÜNCEL

Sedat Peker 'milyonluk arabası var' demişti 'danışman' Ali Faik Hacıoğlu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu, kendisi hakkında, “1,6 milyon liralık arabaya biniyor. Trabzon'a 5 milyon TL'ye ev yaptırıyor” iddialarında bulunan Sedat Peker'e yanıt verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu, iddiaları yalanladı. Açıklamasında 2002 yılında AK Parti’de siyasete başladığını ve Eylül 2016'da da Soylu tarafından danışmanlık görevine getirildiğini ifade eden Hacıoğlu, "Hayatımda eroin, kokain satmadım, kimseyi öldürmedim, kimsenin malına çökmedim. Devletime, milletime ihanet etmedim. Devletimi yabancı servislere satmadım. Resmi kayıtlarda organize suç örgütü diye geçen bir şahsın, hezeyan ve iftiralarına cevap verme gereği duydum.” başlıklı paylaşımında ev iddiası için şunları söyledi:

Evi danışman olmadan önce yaptırdık

"Yanyamaç köyünde 2011 yılında kendi arazimiz üzerinde alt katında babamın, dubleksinde de kendimin oturduğu evin yapımına başladık. 2016 yılında evimizi tamamladık. Sonraki dönemlerde de kalan eksikleri yıllar içerisinde bitirdik. Bahse konu ev, müptezelin ifade ettiği rakamların 6'da birine mal ettiğimiz, ailem ile birlikte yaptığımız evdir. (...) Bakan danışmanı olduğum zaman ev bitmişti."

O arabayı borçlarını ödemek için satışa çıkardım

Peker'in sözünü ettiği otomobili yaklaşık 1 yıl önce yarısını borçlanarak 877 bin TL’ye aldığını ve 10 gün önce de borçlarını ödemek için satışa koyduğunu söyledi.

Sedat Peker, YouTube’ta yayımladığı videoda Hacıoğlu için "Süleyman Soylu'nun Ali Faik Hacıoğlu diye danışmanı var. Bu kişi 1,6 milyon liralık arabaya biniyor. Trabzon'a 5 milyon TL'ye ev yaptırıyor. Danışman maaşı 10 bin TL ya vardır ya yoktur. Danışmanı bile zengin..." demişti.