BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  GÜNCEL

Schiphol'e bomba ihbarı korku yarattı

Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na yapılan bomba ihbarı nedeniyle 1 ve 2 numaralı terminaller bir süreliğine boşaltıldı. Tehditler savuran bir zanlı gözaltına alındı.

Abone ol

Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Schiphol Uluslararası Havalimanı, asılsız çıkan bir bomba ihbarı nedeniyle bir süreliğine tahliye edildi.

Schiphol, Avrupa'nın en işlek havalimanlarından birisi ve kilit önemde bir transfer merkezi.

Uluslararası uçuşların yapıldığı 1 ve 2 numaralı terminallerin boşaltılması nedeniyle onlarca sefer gecikmeye uğradı.

Üzerinde bomba olduğunu iddia ederek kendisini terminaldeki tuvalete kapatan bir erkek, polisle bir süre devam eden müzakereler ardından teslim oldu ve gözaltına alındı.

Yapılan aramalar ardından terminalde bomba bulunmadığı açıklandı.

Binlerce yolcuyu etkiledi

Yerel saatle 11.00'de (TSİ 12.00) gelen bomba ihbarı ardından terminallere köpekli ve silahlı polis timleri sevkedilmiş, bomba imha ekipleri yollanmıştı.

Hızla tahliye edilen iki terminalin yeniden açılması ve olağan düzeyde hizmet verebilmeye başlaması ise zaman aldı.

Hollanda'nın Schiphol Havalimanı'nı her gün 120-140 bin arası yolcu kullanıyor.

Polis sözcülerinden Rob van Kapel, kimliği henüz belirlenemeyen zanlının akli durumu ya da amacı konusunda da henüz net bir bilgi olmadığını kaydetti.

Devlet televizyonu NOS'un haberine göre, zanlının üzerinde kimlik bulunmuyor ve kendisiyle iletişim sağlanmasında güçlük yaşandığı kaydediliyor.

Bazı görgü tanıkları genç yaştaki zanlının havalimanındaki bir restoranda yemek yedikten sonra hesabı ödemeyi reddettiğini ve tehditler savurarak tuvaletlere kaçtığını söyledi.

Hollandalı yetkililer Schiphol'un güvenliği konusunda hassas.

25 Aralık 2009'da Nijeryalı bir öğrenci, Schiphol Havalimanı'nda aktarma yapıp, ABD'nin Detroit kentine giden bir uçağa üzerinde patlayıcılar olduğu halde binmiş, ancak bomba mekanizması ateş almamıştı.

Amerikan Northwest Airlines şirketine ait yolcu uçağını havaya uçurma girişiminde bulunmakla suçlanan Ömer Faruk Abdülmuttalib hakkındaki mahkeme kararı Perşembe günü açıklanacak.

Suçlamaları kabul eden Abdülmuttalib, müebbet hapis cezası alabilir.