BIST 10.062
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.431,85
HABER /  GÜNCEL

Bugün Dünya Radyo Günü

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından bugün ilk kez "Dünya Radyo Günü" olarak kutlanıyor

Abone ol

BM Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova Dünya Radyo Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, "Hızla değişen dünyada, radyonun insanları ve toplumları birbirine bağlama yeteneğinden olabildiğince çok faydalanmalıyız" ifadesini kullandı.

Dünya nüfusunun yüzde 95'ine ulaşabilme kapasitesi olan radyonun, ücra toplumlara ve marjinalleştirilmiş gruplara düşük maliyetlerle erişimi sağlayabilecek en yaygın kitle iletişim aracı olduğunun altını çizen Bokova, "Radyo, özellikle toplumlarımızın marjinalleşmiş kesimlerine ve en geniş dinleyiciye ulaşabilen kitle iletişim aracı. Sağlıklı toplumlar için özgür, bağımsız ve çoğulcu bir radyo mutlaka gerekli, insan hakları ve temel özgürlükleri geliştirmek için çok önemli" dedi.

Açıklamaya göre, BM Radyosu da 13 Şubat 1946 yılında kuruldu ve UNESCO, radyonun doğal afetler sırasında yaşamsal önemli bir bilgi kaynağı olduğunu önemle vurguladı.

Buna karşın dünya üzerinde halen 1 milyar insanın radyoya ulaşımı bulunmuyor. Örneğin Nepal'de nüfusun beşte biri radyo kapsama alanı dışında yaşıyor.