BIST 10.194
DOLAR 32,32
EURO 35,02
ALTIN 2.454,38
HABER /  GÜNCEL

Azerbaycan ve İran arasında 'casus' gerginliği

Azerbaycan, Tahran yönetimi tarafından iddia edilen 'İran'a karşı komplo planları yapan İsrail casuslarına yarım ettiği' yolundaki suçlamaları öfkeyle reddetti.

Abone ol

Azerbaycan, İran'a karşı komplo planları yapan İsrail casuslarına yarım ettiği yolundaki iddiaları öfkeyle reddetti.

Tahran yönetimi, son dönemde İranlı nükleer bilim adamlarının öldürülmesinin ardında İsrail gizli servisi Mossad'ın olduğunu iddia ediyor. Son olarak İranlı bilim adamı Mustafa Ahmedî Roşan 11 Ocak'ta Tahran'da öldürülmüştü.

Pazar günü Azerbaycan'ın İran büyükelçisine bir protesto notası verilmişti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise İran'ın iddialarını iftira olarak niteledi.

Sözcü Elman Abdullayev, geçen ay İran'ın Azerbaycan'daki İsrail vatandaşlarını öldürme komplosu iddialarını protesto ettiklerini hatırlatarak, bu son iddiaların Tahran yönetiminin garip reaksiyonu olduğunu iddia etti.

Petrol ve doğalgaz zengini Azerbaycan, Tahran’ı nükleer silah üretmekle suçlayan İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'yle yakın ilişki içinde.

Pazar günü İran'daki Azerbaycan Büyükelçisi'ne verilen protesto notasında, 'Azerbaycan'da faaliyet gösteren Mossad ajanlarının çalışmalarının engellemesi' istendi.

Notada, "İranlı bilim adamlarının öldürülmesiyle ilgili teröristlerden bazıları Azerbaycan'a gitmiş oradan da, Siyonist rejimin casus şebekeleriyle işbirliği yapmak üzere İsrail'e geçmiştir" ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ülkesinin 'asla herhangi bir dış unsurun baskısına ya da terörist faaliyetlere izin vermeyeceğini' söyledi.