BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Satmazsak geleceğimizi kaybederiz

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, 'futbolcular neden satılıyor?' sorusuna 'satmazsak geleceğimizi kaybederiz' diye cevap verdi.

Abone ol

Fenerbahçe futbolcularını elden çıkarıyor, taraftar da endişeli. Sarı lacivertli takıma gönül verenlerin merakını en yetkili ağızlardan biri olan Fenerahçe Asbaşkanı Ali Koç giderdi.

1907 Fenerbahçeliler Derneği ve kongre üyeleriyle bir yemekte buluşan Koç, herkesin görüşünü aldı. Hürriyet'ten Feridun Niğdelioğlu bu toplantıda sorulan soruları ve Koç'un çarpıcı açıklamasını yazdı.

“Değerini bulan her oyuncuyu satabiliriz” demenizin sebebini anlatır mısınız? Fenerbahçe’nin mali tablosu gerçekten o kadar kötü mü? Yoksa batıyor muyuz?" sorusuna Ali Koç, şu cevabı verdi:

“Bu, tamamen maliyet hesabıyla ilgili bir konu. Kimse merak etmesin. Batmıyoruz. Bu satışlar sadece stratejimizin bir parçası. Yapılan satışlar, yani operasyon geçiş süreciyle ilgili. Bu sezon doğru ekonomik uygulamalar yapmalıyız. Yoksa geleceğimizi kaybederiz."

3 Temmuz’da başlayan şike operasyonundan en çok etkilenen kulüp hiç kuşkusuz Fenerbahçe. Başkanı ve iki yöneticisi tutuklanan, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elinden alınan sarı lacivertlilerin kadrosunda yer alan 4 yabancı oyuncu; Emenike, Güiza, Lugano ve Santos toplam 22 milyon Euro’ya Avrupa kulüplerine satıldı.