BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  POLİTİKA

Aysel Tuğluk'un bu sözleri çıldırtacak!

Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, özerlik ilanından sonra Kürtler'in ayrılacağını iddia etti

Abone ol

13 askerin şehit edildiği gün DTK'nın sonuç bildirgesindeki "özerklik ilanını" kamuoyuna açıklayan ve hakkında soruşturma açılan Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk'tan şok sözler! Özerklik ilanını bir adım öteye götüren Tuğluk, Kürtler'in eninde sonunda devletle olan bağını koparacağını iddia etti. Tuğluk'a göre 13 askerin şehit edilmesi ise devletin PKK'ya oynadığı bir oyun! 

Barış ve Demokrasi Partisi Van İl Başkanlığı, 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle, Van'da miting düzenledi. Cumhuriyet Caddesi Beşyol kavşağında düzenlenen Mitinge Van

AYSEL TUĞLUK'U KİMSE DURDURAMIYOR
PKK'nın hain saldırısında 13 askerin şehit düştüğü gün "özerklik" ilan eden Aysel Tuğluk hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Temmuz ayında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Demokratik Toplum Kongresi'nin sonuç bildirgesinin de incelendiği kaydedildi.

Bağımsız Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Özdal Üçer, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Milletvekili Aysel Tuğluk, burada yaptığı konuşmada, "Bizi terörist ilan eden Başbakan'a diyorum ki işte biz barış için alanlardayız, barışlı haykırıyoruz. Siz tankların topların başında savaş emri verirken, biz barış haykırıyoruz." dedi. Tuğluk, "Bu savaşı planlayanlar birlikte yaşamamıza dinamit koymuşlardır, kamuoyu bunu böyle bilmelidir " değerlendirmesinde bulundu.

KÜRTLER KOPACAK İDDİASI

Başbakan Erdoğan ve Hükümeti eleştiren Tuğluk, "Emin olun ki bugün değilse yarın, yarın değilse bir başka gün Kürtler bu devletle bağını koparacaktır. Duygusal kopuş eninde sonunda siyasal kopuşa götürecektir. Başbakan hükümranlık kurmak istiyor, Başbakan padişah olmak istiyor." dedi.

Silvan'da 13 askerin şehit edildiği olaya da değinen Tuğluk, Silvan olayının, savaşa gerekçe yapılmak için bilinçli olarak kurgulandığını iddia ederek, olayın PKK tarafından organize olarak planlanmadığını ileri sürdü.

YİNE ÖZERKLİK SÖZLERİ...

Başbakan Erdoğan'ın siyasetini tamamen bitirme üzerine kurduğunu, ancak bitiremeyeceğini söyleyen Tuğluk, "Kürtler direnişlerinin sembolü olarak özerk sistemlerini kuracaklardır, bunu buradan ilan ediyorum" diye konuştu.

Başbakan'ın bir başka planı daha olduğunu ileri süren Tuğluk, Sri Lanka modeli ile toptan yok etme modelinin tartışıldığını, ancak bunun şimdilik kamuoyundan saklandığını iddia etti.

ÖZERKLİK PROJESİNDE NE VAR?

Demokratik Özerklik Projesi”, 24 Ekim 2007 tarihinde Diyarbakır’da yapılan Demokratik Toplum Kongresi’nde hazırlandı ve 8 Kasım 2007 tarihinde yapılan DTP’nin 2. Olağan Kongresi’nde kabul edildi.

“Demokratik Özerklik Projesi”ni kapatılan DTP gibi, BDP de temel talepleri haline getirdiğini ilan etti. BDP, Demokratik Özerklik Projesi çerçevesindeki taleplerini 9 ayrı maddede sıralıyor. Projenin özünü oluşturan bu maddeler içerisinde siyasi ve idari yapıda köklü reform, halkın karar süreçlerine dahil edilmesi, özerk yönetim, bölge meclisleri gibi çözüm formüllerinden bahsediliyor.