BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu planınızı bu habere göre yapın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte bölge bölge beklenen sıcaklıklar...

Abone ol

Eylül ayının ilk hafta sonunda hava sıcaklıkları nasıl olacak? İşte yurtta beklenen sıcaklıklar...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile öğle saatlerinde Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimler ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul çevrelerinin yer yer sisli, öğle saatlerinde Kırklareli çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.