BIST 9.558
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.479,65
HABER /  GÜNCEL

Şaşıracaksınız! Böyle gelin duyulmadı

Kocaeli'de yaşayan bir gelin kayınvalidesinin yaşadığı huzurevine yerleşti...

Abone ol

Kocaeli'de yaşayan Serpil Soysan eşiyle birlikte çok iyi anlaştığı kayınvalidesinin kaldığı İzmir'deki huzurevine yerleşti. Şimdi gelin, oğul ve kayınvalide yaşlılık günlerini birlikte geçiriyor.

Küçük yaşlarda annesini kaybeden 67 yaşındaki Serpil Soysan, eşi İlhan Soysan'ın annesi 87 yaşındaki Nermin Soysan ile birlikte olmak için Kocaeli'nden İzmir Narlıdere'de bulunan huzurevine taşındı.Soysan albay olan eşinin annesi Nermin Soysan ile çok iyi iletişim kurduklarını, türkülere, filmlere, romanlara konu olan gelin-kaynana çekişmesini hiçbir zaman yaşamadıklarını söyledi.

Kayınvalidesiyle anne-kız gibi geçindiklerini belirten Soysan, ''1967'de evlendiğim günden bu yana o benim kaynanam değil annem. Kocaeli Değirmendere'de yıllarca hep çok yakın oturduk, günlerimizi hep birlikte geçirdik. Oğlundan çok beni sevdiğini biliyorum'' diye konuştu.

Uzun yıllar aynı mahallede yaşadıklarını ifade eden Soysan, yaşlılıklarını da birlikte geçirmek istediklerini, bu nedenle Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi'ne kendisi, eşi ve kayınvalidesinin birlikte başvurduğunu kaydetti.Bakımevine 7 yıl önce ilk olarak kayınvalidesi Nermin Soysan'ın kabul edildiğini, 15 gün sonra da karı koca Kocaeli'den İzmir'deki tesislere taşındıklarını belirten Soysan,

''Önce hepimiz dinç yaşlı bölümünde kalıyorduk. Eşimle ben ayrı bölümde, kayınvalidem ayrı bölümdeydi. Birlikte etkinliklere katılıyor, sohbet ediyorduk. Günlerimiz çok güzel geçiyordu.

3-4 yıl önce kayınvalidem rahatsızlandı. Nefes almakta zorluk çekiyordu. Daha iyi bakım hizmeti alabilmesi için geriatri birimine yatırıldı'' dedi.

HUZUREVİNDE DE KAYINVALİDESİYLE İLGİLENİYOR
Eşi İlhan Soysan'ın zaman zaman Narlıdere'deki tesislerden ayrıldığını, dinlenmek üzere yazlık evlerine gittiğini söyleyen Serpil Soysan, kayınvalidesiyle ilgilenmeyi hiç bırakmadığını, her gün ziyaret ettiğini ve yemeğini yedirdiğini söyledi.

Gelin, oğul ve kayınvalidenin aynı huzurevinde kaldığını öğrenenlerin zaman zaman şaşırdığını ifade eden Soysan,

''Kayınvalidemin huzurevinde kaldığını öğrenenler bize kızıyor. Oysa biz de eşimle aynı yerde kalıyoruz. Bir oğlum var o da huzurevinde kalmamızı istemiyor ama kimseye yük olmak istemedik. O yüzden kalktık buraya geldik'' diye konuştu.

Geriatri biriminde yatan Nermin Soysan da bu yaştan sonra tek isteğinin samimiyet, sevgi ve dostluk olduğunu,