BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  POLİTİKA

İftira atmanında bir namusu vardır

Başbakan Erdoğan İl Başkanları toplantısında konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER-  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezindeki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan süt konusunda Ak Parti'yi eleştiren Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu'na AK Parti siyaset akademisinden ders alması konusunda da tavsiyede bulunan Erdoğan 'Muhalefet hiçbir şey yapamadığı için bu konuyu istismar etti. Sayın Kılıçdaroğlu İzmir Belediyesi 5 yıldır süt dağıtıyor dedi. Belediye sadece haftada 1 gün bardak şeklinde süt dağıttığı ortaya çıktı. Ve sen çocuklarımızı zehirledin dedi? Bilim insanları bunun yalan olduğunu, sütte zehirli madde bulunmadığını ortaya koydu.

Türkiye'deki 17 süt firmasının 17'side ihaleye katılmıştır. 1 'i dışında hepsine ihale verilmiştir. Ayıptır. Nasıl bunu söylüyorsun? Her konuda yaptığı bu. Hemen yandaş, kadrolaşma sölediği hep bu. İnsan biraz edep eder. İftira atmanında bir namusu vardır.' dedi

BİZ MAKAM KAPMA YARIŞINDA DEĞİLİZ

Makam peşinde olanlar fikirlerini değil yumruklarını konuşturular . Bir dava peşinde olanlar ise fikirlerini konuştururlar. Biz dava peşindeyiz. Biz makam kapma yarışı değil hizmette bayrak yarışı yapıyoruz.

Biz kim var denildiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyerek öne atılan gençlerle, kadınlarda büyük Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. Biz seçkinlerle değil, belli sınıflarla, belli zümrelerle değil milletimizle yürüyoruz.

ONLAR TSK'YA DİL UZATANLARLA YOL ARKADAŞLIĞI EDİYORLAR

Bugün muhalefet kendilerine yol arkadaşı olarak çeteleri eçtiler, onlar belli sınıfları, belli etnik kökenleri seçtiler. Onlar yol arkadaşı olarak kendilerine milli irade düşmanlarını seçtiler. Şimdi o yol arkadaşlarıyla tökezleyerek devam ediyorlar.

Millete hakaret etmekle yetinmeyip, TSK'ya dil uzatanlarla yol arkadaşlığı yapıyorlar bunlar. Buna yol arkadaşlığı denmez. Buna tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş denir. Bize düşen 'Hayırlı Yolculuklar' demek. Bizde sizi seyretmeye devam edeceğiz.

ONLAR SADECE KURU KURUYA SÖZ VERDİLER

Biz ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. Bugüne kadar hep sözü verilip veya temeli atılanları bitirmek bize nasip oldu. Ama onlar sadece kuru kuruya söz verdiler. İsraf kültürünü, ekonomisini ortadan kaldıran Ak Parti ikidarı olmuştur.

Muhalefetinde elinde belediyeler var. Buyursun onlarda yaptıklarıyla konuşsunlar. Belediyelerde neler yaptıklarını anlatsınlar. Kale olarak gördükleri belediyelerle hangi eseri ürettiklerini anlatsınlar. Belediyecilik iktidarın provasıdır.

İFTİRA ATMANINDA BİR NAMUSU VARDIR

Bu konuyu işlemeye mecburum. Muhalefet hiçbir şey yapamadığı için bu konuyu istismar etti. Bu konu ilkokul çağındaki 7 milyon öğrencimiz için önemli. Bugün annelere sesleniyorum, babalara sesleniyorum. Süt konusu geleceğimiz için sağlıklı nesiller, zihinsel bedensel gelişim için önemli bir konu.

Süt konusu Türkiye'de nasıl bir muhalefet zihniyetinin göstermesi açısından önemli bir konu. Sayın Kılıçdaroğlu İzmir Belediyesi 5 yıldır süt dağıtıyor dedi. Belediye sadece haftada 1 gün bardak şeklinde süt dağıttığı ortaya çıktı. Ve sen çocuklarımızı zehirledin dedi? Bilim insanları bunun yalan olduğunu, sütte zehirli madde bulunmadığını ortaya koydu.

Milletim iyi biliyor ama. Türkiye'deki 17 süt firmasının 17'side ihaleye katılmıştır. 1 'i dışında hepsine ihale verilmiştir. Ayıptır. Nasıl bunu söylüyorsun? Her konuda yaptığı bu. Hemen yandaş, kadrolaşma sölediği hep bu. İnsan biraz edep eder. İftira atmanında bir namusu vardır.

SEN PİSLİK ATACAKSIN BİZ TEMİZLEYECEĞİZ

CHP'de 2 dönem milletvekilliği yapan firmalarda ihaleyi kazanmıştır. Kılıçdaroğlu İzmir pastorize sütü 37'ye alıyor bunlar 53'e alıyor diyor. Biz nakliye masrafını da ekliyoruz, İzmir'de bir gün bardakla birgün uht kutuyla dağıtılıyor. Biz hep UHT kutu ile dağıtıyoruz. Çiftçiler Günün'de de arkamdan çıktı konuştu.

'Ben öyle demek istemedim süte karşı çıkmadım. Daha kaliteli sütten bahsettim.' Bu ifadeleri kullanmakla, bu yalanları kullanmakla milyonlarca öğrencinin, ailelerin zihninde tereddüt oluşturdun .Sen pislik atacaksın ortaya biz bu pisliği mi temizliyecez? Tarzı bu. Karala kaç..

SÜTÜN ARKASINDAN SİYASET YAPMAK VİCDANSIZLIKTIR

Çocukların eline taş verip askere,polise taş attırmak, molotof tutuşturup dershanelere attırmak nasıl vicdansızlıkla sütün arkasından siyaset yapmak o kadar vicdansızlıktır. Bunlar gidiyor 7 milyon 200 bin öğrenciye ulaştırılan öğrenci üzerinden siyaset yapıyor.

Terörle mücadele toplumsal uzlaşmayla olur diyor. Burdayız. Senin ağzını tutan mı var. İkide bir toplumsal uzlaşma. Nedir bu toplumsal uzlaşma bunu söyle?

Gazete küpürünü eline alıp delilsiz belgesiz muhalefet yapılmaz. Söylediğin sözün nereye gideceğini bileceksin. Çocukların, gençlerin zihnini bulandırıp kimsenin çekilmeye hakkı yoktur.

İSTERSE GELSİN AK PARTİ AKADEMİSİNDEN DERS ALSIN

Biz Türkiye'yi büyütmeye çalışıyıoruz. Soruları çözmeye çalışıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bu saatten sonra çıkıp CHP başkanına siyaset dersi veremeyiz. Bizim işimiz başımızdan aşkın. CHP liderine bir de muhalefet etme dersi veremeyiz. Ama isterse Ak parti siyaset akademisinin kapısı sonuna kadar ona açık.

Kendisine tavsiye ediyorum. Seminerlerimize katılsın. Mutlaka istifade eder. Çünkü buraya çıkan burdan boş dönmez.

Millet bizden hizmet bekliyor. Hem içerde, hem dışarda hizmet üretmeye devam edeceğiz.

AK Parti artık Türkiye'nin değil, dünyanın partisidir. Bizim Türkiye sorumluluğumuz gibi dünya sorumluluğumuz var. Sadece kendi insanımız için değil, insanlık için sorumluluğumuz var.

İnşallah önümüzdeki seçime teorileri yerle bir ederek gireceğiz. Büyük kongremizden tazelenerek çıkarak, 14 Ağustos ruhunu çok daha zirvelere taşımak için kolları sıvayacağız.