BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Adliye'de unutulan suç aletleri

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda sakıncalı bulunduğu için alınan ve daha sonra sahiplerince unutulan eşyalar görücüye çıktı.

Abone ol

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı girişinde x-ray cihazında görülerek sakıncalı bulunduğu için alınan ve daha sonra sahiplerince unutulan eşyalar, basın mensuplarına gösterildi.
Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, şunları söyledi:''18 giriş kapısı var. Bu girişlerde duyarlı kapılar, x-ray cihazları bulunmaktadır. 10 aylık süre dahilinde kesici, delici aletler elde edilmiştir. Bina girişlerinde suç teşkil eden eşyalar polise teslim edilmiştir.'' 
Çolakkadı, herhangi bir kavgada kullanılabilecek eşyalara da özel güvenlik tarafından el konulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Bu eşyalar vatandaşlardan zorla alınmamıştır. Unutulan eşyalardır. Toplam 1575 adet eşyanın yarısı suç teşkil ettiği için polise teslim edilmiştir. Adliye kapılarında çok ciddi bir güvenlik uygulaması bulunmaktadır. Değişik aletler ele geçirilmiştir. Mesela kalem gibi görünen bıçaklar vardır. Eşyalar sahipleri olmadığı için maliyeye teslim edilerek, satılacak ve geliri de hazineye aktarılacaktır.'' 
Eşyalar arasında biber gazı, makas, kesici ve delici aletler bulunuyor.