BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.383,69
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy kamuoyu desteğini arttıramıyor

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 ay kala Nicolas Sarkozy tüm çabalarına rağmen seçmen desteğini artıramıyor.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin haftasonu verdiği televizyon mülakatına ve AB zirvesindeki aktif tavrına karşın ülkesindeki seçmen desteğinin hâlâ düşük seviyede seyretttiği bildirildi.

Nicolas Sarkozy, Nisan ayı sonu ve Mayıs başında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için henüz aday olacağını resmen açıklamadı ama seçime kadarki parlamento döneminin hayli kısıtlı olmasına rağmen, vergi ve istihdam reformları vaad etmesi, sadece, kampanyanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Élysée Sarayı'ndaki yakın çevresi, bunalım dönemlerinde Fransızların, karşılarında siyasi parti adayı değil, bir lider görmek istediklerini kaydediyor.

Ancak yayımlanan sonuncu IFOP yoklamasına göre, Pazar gecesi merakla beklenen televizyon mülakatı ardından Cumhurbaşkanının halk arasındaki desteği sadece yüzde 0,5 oranında arttı. Sarkozy ile Sosyalist Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı François Hollande arasındaki destek farkı 6 puandan fazla.

Sarkozy'nin seçimlerde ikinti tura kalması durumunda, ki buna da, Ulusal Cephe'nin artan popülerliği dikkate alınarak kesin gözüyle bakılmıyor. Seçmenlerin yüzde 58'i Hollande'a, yüzde 42'si Sarkozy'ye oy vereceklerini belirtiyorlar.

BBC'nin Paris muhabiri Christian Fraser'in aktardığına göre, iktidar partisi Sarkozy'nin önüne geçebilecek başka bir adaya da sahip olmadığından ve Sarkozy'nin ikinci kez adaylığını koymak istediği de düşünüldüğünden, Élysée Sarayı'nın izlediği strateji hayli zayıf bulunuyor.