BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,98
ALTIN 2.448,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Fransız kalmayı tercih etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Fransa Senatosu'nun kabul ettiği Ermeni yasasıyla ilgili konuştu

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Fransa konusuna girecek değilim o konuya bugün Fransızım. O süreç henüz sonuçlanmadı, takip ediyoruz. O teklifin arkasında gerçekleri önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Fransa parlamentosunun kabul ettiği, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa ile ilgili konuştu.

Utancı bu imzalar bitirecek
Fransa Senatosu'nun kabul ettiği skandal yasa yargı yolunda. Ayrıntılar için TIKLAYIN

MUHALEFETE TEŞEKKÜR                                                              

Konuyla ilgili destek için muhalefet partilerine teşekkür eden Erdoğan şunları söyledi:

Fransa'daki süreç sona ermedi. Gerekli girişimler yapılıyor. Fransa'ya Türkiye ile kavga ediyor payesi vermeyeceğiz. Muhalefet partilerine ve sivil toplum örgütlerine bu konuda gösterdikleri duyarlılık ve dayanışma için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

FRANSA'YA YAKIŞAN BUDUR

Fransız Senatörlerin yasanın iptali için attıkları adımı grup toplantısı sonrasında değerlendiren Erdoğan, "Fransa'ya yakışan budur. Olması gerekeni yaptılar. Umarım süreç Fransa'nın değerleriyle örtüşür hale gelir" dedi.