BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Son gün transfer bombası nerede patlayacak?

Ara transfer sezonunda son gün yayılan söylentilerde Chelsea'nin Atletico Madrid'le Torres-Falcao, Liverpool'un da City'yle Carroll-Tevez takası planları öne sürülüyor.

Abone ol

Ara transfer sezonunu ay boyunca sakin geçiren İngiltere'de son günde imza haberleri ve transfer söylentileri yoğunlaşmaya başladı.

Everton, Hırvat golcü Nikica Jelaviç'i kadrosuna katmak için Glasgow Rangers'le anlaştı. Bu sezon istikrarsız bir görünüm sergileyen Everton'un ayrıca Yunanistan takımı AEK'in 20 yaşındaki savunma oyuncusu Kostas Manolas'u da kadrosuna katıyor.

Daily Mail, Tottenham'ın kiralık olarak kadrosunda bulunan Emmanuel Adebayor'in bonservisini almak için Manchester City'yle görüşmelere başladığını yazaıyor. Gazeteye göre, Londra kulübü, City'ye 8 milyon sterlin teklif ediyor.

Son gün hareketliliğini yoğun olarak yaşaması beklenen kulüp olan Tottenham'da golcü Pavlyuchenko ile savunma oyuncusu Vedran Corluka'nın bugün kulüpten ayrılma olasılıklarından söz ediliyor, Rus golcü antrenman sırasında menajer Harry Redknapp'in yardımcısıyla as kadro-yedek kadro tartışması yaşamıştı. Sun gazetesi bu son olayın zaten kulüple ilişkileri gergin olan Pavlyuchenko'nun Tottenham'daki geleceğini zor soktuğunu yazıyor.

Corluka ise Bayer Leverkusen'e gidecek muhtemelen. Eğer iki futbolcu da ayrılırsa o zaman Spurs'un Alman orta saha oyuncusu Mario Marin'i Werder Bremen'den kadrosuna katabileceği haberi var Daily Telegraph'ta.

Goal.com'a göre, kuzey Londra'nın bir başka ekibi Arsenal ise bugün çok büyük olasılıkla Borussia Dortmund'un 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Thomas Eisfeld'i kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Bu sezon özellikle savunmada istikrarsız görüntü veren Arsenal'in Watford'un 25 yaşındaki defans oyuncusu Adrian Mariappa için kulübüyle görüşmeye hazırlandığı öne sürülüyor.

Ancak ara transfer sezonunun son gününde dikkatler dört kulüpte olacak.

İngiltere basını ve spor sitelerine sızan haberlerde iki dev takas olasılığından söz ediliyor.

Liverpool Echo, Liverpool'un 23 yaşındaki yıldızı Andy Carroll'un kulüpten ayrılacağı söylentilerini yalanladığını yazıyor. Manchester City de, elinden çıkarmaya çalıştığı sorunlu yıldızı Carlos Tevez'i Carroll'a takas etmek istedikleri iddialarını yalanladı. Liverpool menajeri Kenny Dalglish ise, City'yi ''Liverpool'un takas arayışında olduğu haberlerini sızdırmakla'' suçlayıp kulüplerin transfer işlerini gizli tutmaları çağrısı yaptığını yazıyor.

Gündemi asıl sarsacak transfer söylentisi ise Chelsea kaynaklı. Caughtoffside.com'a göre, Chelsea menajeri Andre Villas-Boas, Porto'dan oyuncusu olan Atletico Madrid'in yıldız golcüsü Radamel Falcao'yu kadrosuna katmayı umuyormuş. Portekizli teknik adam Falcao karşılığında İspanyol kulübüne eski golcüleri Fernando Torres'i önerecek aynı habere göre.

Torres 2007'de Liverpool'a katılmadan önce Atletico formasıyla 91 gol atmış, Liverpool'dan sonra geçen sezon ara transferde katıldığı Chelsea'de hayalkırıklığı yaratmıştı.

River Plate'ten gittiği Porto'da 42 maçta 38 gol atan Falcao, Villas-Boas'ın da başarısına önemli katkıda bulunmuştu.