BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Fransa'ya sıcak mesajlar

Fransa Senatosu'nca kabul edilen sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkarı suç sayan yasanın iptali için yapılan başvuruya Türkiye'den ilk yorumlar...

Abone ol

Fransız Senatörler, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasanın iptali için Fransa Anayasa Konseyi'ne başvurunca gözler Türkiye'ye çevrildi.

Mikrofonlar ise siyasi liderlere uzatıldı.

İşte siyasilerden ilk yorumlar...

GÜL:DOĞRU KARAR VERİLECEKTİR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasanın iptali için yapılan başvuruyla ilgili olarak, "Ben Fransızların kendi ülkelerine böyle büyük bir gölge düşürülmesine müsaade edeceklerini tahmin etmiyordum. Onun için de baştan beri bu konuya dikkat çektim. Gördüğümüz kadarıyla bu süreç böyle gelişiyor" dedi. Gül, Anayasa Konseyi'nin doğru kararı vereceğine inandığını ifade etti.

ERDOĞAN: FRANSA'YA YAKIŞAN BUDUR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Fransa'ya yakışanın bu olduğunu belirterek, Anayasa Konseyi'nin gerekeni yapacağını umduğunu söyledi. Erdoğan, "Umarım süreç Fransa'nın değerleriyle uyumlu hale gelir" diye konuştu.

DAVUTOĞLU:KENDİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKTILAR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da yaptığı değerlendirmede, "Fransa'da soykırım iddialarını inkar yasası Anayasa Konseyi'ne götürüldü. Fransız senatör ve milletvekilleri bu adımla kendi değerlerine sahip çıkmışlardır. Şimdi yapılması gereken sabırla Anayasa Konseyi'nin kararını beklemektir. Sürecin sonunda Türk Fransız dostluğunun kazanmasını diliyorum. Bu noktaya gelinmesinde çabası olan herkese de teşekkür ediyorum" dedi.