BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyerde imar uygulamaları tartışıldı

Sarıyer Kasapçayırı'nda, 242 haneyi ilgilendiren imar uygulamasında, mağduriyeti en aza indirmek için toplantı yapıldı.

Abone ol

Zekeriyaköy Kasapçayırı’nda 242 haneyi ilgilendiren 18 İmar uygulamasında mağduriyeti en aza indirmek amacıyla yapılan toplantıda, vatandaşlar uygulamayla ilgili beklenti, istek ve önerilerini sıraladı.

Sarıyer’de göreve geldiği günden beri imar ve mülkiyet sorununu vatandaşlarla birlikte çözme anlayışıyla hareket eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi, Kasapçayırı sakinlerini ziyaret ederek, vatandaşların istekleri doğrultusunda çözüm yollarını tartıştı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Coşkun, Sevgi Atalay, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Karakoç, Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar ve Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya’nın da katıldığı toplantıda, vatandaşlara, “Şunu çok iyi bilmeniz gerekiyor, biz Sarıyer’de sizin onayınız ve rızanız olmadan hiçbir evrakın altına imza atmayacağız. Sizin yaşadığınız sorunların benzerlerini farklı mahallelerde binlerce vatandaşımız da yaşıyor. Bizim amacımız, imar ve mülkiyet sorununda sizleri mağdur etmeyecek çözümler ortaya koymak. Bu süreçte sizin önerileriniz de bizim için değer taşıyor” dedi.

Kasapçayırı’ndaki kahvehanede yapılan toplantıda, Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve İmar ve Şehircilik Müdürü yaptıkları sunumla imar uygulamasını ayrıntılı bir şekilde anlattılar.

Sunumun ardından söz alan vatandaşlar, her şeyden önce Başkan Şükrü Genç ve ekibinin sorunlarına sahip çıktığı için memnuniyet duyduklarını belirterek, “Daha önce ilgili birimlerden bir harita dahi alamıyorduk. Ancak şimdi Başkan’ımızın bizzat mahallemize gelmesi ve bilgi vermesi bizim için çok önemli. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Toplantıda yetkililer, imar uygulamasından beklentilerini aktaran vatandaşların önerilerini tek tek not aldı. Toplantının sonunda vatandaşlarını önerileri doğrultusunda düzenlemeye gidilmesi ve ortaya çıkacak yeni durumu değerlendirmek için bir toplantı daha yapılması sonucuna varıldı.

Kasapçayırı ziyaretinde, Başkan Şükrü Genç’i mahallenin girişinde coşkulu bir şekilde karşılayan çocuklar, taşıdıkları dövizlere “Futbol ve basketbol sahası, park ve jimnastik aletleri istiyoruz” yazarak isteklerini dile getirdiler.