BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  MEDYA

Sarı basın kartı olanlar yaşadı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "interneti ve bilgisayarı olmayan gazeteci kalmaması için çalışıyoruz" dedi

Abone ol

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Müdürlüğü kapsamında yerel basının gelişimi için yürüttükleri hizmetleri anlattı.

Karakaya, sayıları 11 binin üzerindeki sarı basın kartı sahibi medya mensuplarının, Basın Kartları Yönetmeliği gereğince; devlet ve belediyelerin, özel idare ve köylerin ve bunlara bağlı kuruluşların, ulaşım hizmetleri  (otobüs, metro vs.) ile toplantıları izleme, kamuya ait müze, galeri, sergi ve stadyumlarda spor karşılaşmalarından halen ücretsiz olarak  yararlandığını hatırlattı ve "Interneti ve bilgisayarı olmayan basın mensubu kalmasın" adlı projeyi tanıttı.

"Internet, bilgisayar ve görüntülü telefon kullanımına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir." diyen Karakaya, "Basın mensuplarına yönelik ADSL ve VİDEFON görüntülü konuşma paketinden yararlanmak isteyen medya mensupları Türk Telekom Bayilerine müracaat edebilirler." dedi.

Karakaya Genel Müdürlüğü'nün yerel basının gelişimi için hazıladığı projeleri de şöyle anlattı:

YEREL BASINA SAYFA TASARIMI CD'Sİ

"İletişim sektöründeki hızlı gelişim nedeniyle "Anadolu Basınının Yeni  Yüzü" olarak isimlendirdiğimiz "Yerel Basında Sayfa Tasarımları", CD paketimizi basın kuruluşlarının hizmetine sunuyoruz. Sunmuş olduğumuz bu çalışma ile yerel basının ilgi görmesi, okunurluğunun artması, estetik ve şekil olarak da okura daha güzel hitap etmesi amaçlanmıştır.

Kurumsallaşmış, okurları için vazgeçilmez hale gelmiş yerel gazetelerin sayısı ve kalitesi bu sayede arttıkça, ülkemiz medyasının geleceği daha güzel olacaktır. Yerel basınımızda estetik bir standart oluşturabilmek amacıyla, kitap ve CD ortamında sunulan bu çalışmada, sayfa tasarımının önemi, tasarım örnekleri, başlık, görsellerin sunumu ve diğer konular ayrıntılı şekilde ele alınmaktadır. Bu CD paketimizden ücretsiz olarak elde etmek isteyen yerel basın kuruluşları iletişim bilgilerini(künye, tel, fax, e-mail, web sayfası bilgileri) içeren bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze başvurmaları yeterli olacaktır.

Genel Müdürlüğümüzce, yerel basın mensuplarına eğitim hizmeti olarak sunulan ve Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şeker tarafından hazırlanan bu kapsamlı çalışmanın, yerel basınımızda çok önemli bir eksikliğin giderilmesine yardımcı olacağı düşünülmektedir."

"YURDUN SESİ"NE YENİ FORMAT

"Yerel düzeyde yaşanan önemli gelişmelerin, hem merkezi yönetim hem de yerel yönetimler tarafından süratle öğrenilmesi sağlayacak Yurdun Sesi  bültenini, içeriğini yenileyerek ve sunumunun beğenileceği bir formatta yeniden dizayn ettik. 81 ilimizden haberlerin yer alacağı bülten yerel medyamız için yerelin merkez ile buluşma noktası olacaktır.

Yerel basına ilişkin çalışmalardan birisi de bizlerin gururu olan Anadolu'nun Sesi gazetesidir. Gazete, yerel gazeteler arasında bilgi ve tecrübe akışını sağlamak konusunda önemli bir işlevi yerine getiren  ve Anadolu basınının ortaklık ve işbirliği platformu olan Anadolu'nun  Sesi yeni bir çehre ve içerik ile sizlerle birlikte olmaya devam edecektir. Bundan sonra artarak devam edecek tirajının ötesinde internet ortamında çok daha geniş bir okur kitlesine hitap etmesi planlanmıştır.

90. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Genel Müdürlüğümüzün yerel basına yönelik bu ve benzeri destek çalışmaları bundan sonra da artarak devam edecektir."