BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.501,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

THKP-C sempatizanı zanlıları adliyede

Samsun'da polis ekiplerince THKP-C Devrimci Gençlik Yapılanması'na bağlı 4 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alınan 1'i bayan 11 kişi adliyede.

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaklaşık 3.5 ay önce başlattığı teknik takip sonucu 4 gün önce sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

 THKP-C Devrimci Gençlik Yapılanması'na bağlı Öğrenci Kolektifleri Liseli Genç Umut Grubu'na bağlı lise ve üniversitelerde örgüte eleman sağladıkları iddia edilen aralarında lise ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 11 kişi Samsun'da, 1 kişi de Çorum'da yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Lise öğrencisi 17 yaşındaki D.B.E. dün sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, gözaltında bulunan Tuncel T. (30), Ezgi Ö. (22), Halil M. (30), Ulaş K. (23), Taner Ç. (23), Eren S. (21), Musa A. (20), Görkem Ö. (21), Muhammet Raşit Ö. (20) ve Uğur Y. (24) ile Çorum'da gözaltına alınarak Samsun'a getirilen Ferhat K.'nin (22) Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmaları tamamlandı.

11 kişi bugün sabah saat 07.00'de "terör örgütüne üye olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, örgütsel doküman bulundurmak" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Çok sayıda örgütsel doküman ve kesici alet ile yakalanan zanlıların lise ve üniversitelerde örgüte eleman sağlamaya çalıştıkları, birçok protesto ve eylemlere karıştıkları ileri sürüldü.