BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.463,20
HABER /  POLİTİKA

Silopide BDPli vekilin kalçası kırıldı

Silopi'de askeri operasyonların durdurulması istendi, çıkan olaylarda DTP'li vekilin kalçası kırıldı.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde BDP'lilerin Abdullah Öcalan'ın geri çekilmemesi ve operasyonların durdurulması için Habur Sınır Kapası'na doğru yaptığı yürüyüşte olaylar çıktı. Yaşanan arbedede BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kaça kemiğinin kırıldığı belirtildi.

Silopi'de bugün esnafların kepenklerini kapatmasının ardından BDP ilçe teşkilatı Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümemesi halinde çekileceğini açıklamasının ardından, Öcalan'ın çekilmemesi, operasyonların durdurulması ve batı illerinde Kürt öğerncilere yönelik saldırıların son bulması için yürüyüş düzenledi. Akşam saatlerinde Habur Sınır Kapısı'na doğru yönelik yürüyüşe BDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, belediye başkanları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

BDP otobüsü eşliğinde açılan, 'Kürt sorununda demokratik çözüm için Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan, muhatap alınsın' pankartı eşliğinde yürüyüşe geçen grubun önünü sıkı güvenlik önlemleri alan polis kesti. Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, sonlandırmasını istedi. Ancak grubun yürüyüşe devam etmek istemesi üzerine müdahalede bulunuldu. Göstericiler arasında bulunan grupların taşla karşılık vermesi üzerine polis, grubu dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.

BDP'Lİ BAYINDIR'IN KALÇA KEMİĞİ KIRILDI

Yaşanan arbedede BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kalça kemiğinin belirtildi. Milletvekili Hasip Kaplan'ın da atılan gazdan etkinlendi. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayındır'a ilk müdahale burada yapıldıktan sonra helikopterle Diyarbakır'a sevkedileceği belirtildi. Bu arada Silopi'deki olayların ara sokaklarda devam ediyor.