BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kazan'lı miniklerin büyük başarısı

2 Mayıs Pazar günü yapılan final karşılaşmalarında Kazan Belediyesi Güreş Takımı minikleri ikincilik kupasını aldı.

Abone ol

Ankara İl Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüplerarası Minikler Ankara Güreş Ligi'nin 2 Mayıs Pazar günü yapılan final karşılaşmalarında Kazan Belediyesi Güreş Takımı minikleri ikincilik kupasını aldı.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan ve yoğun katılımın olduğu Kulüplerarası Minikler Ankara Güreş Ligi'nin final karşılaşmalarının çeyrek final maçlarında rakiplerini yenen Kazanlı minik güreşçiler, finalde Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcuları ile güreştiler. Önceki maçlardan sakatlıkları bulunan kilolarda güreşçi çıkaramayan Kazan Belediyesi Güreş takımı ilk iki maçı kazanmasına karşın sonraki karşılaşmaları kazanamayınca ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Kazan Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü ve Milli Güreşçi Selahattin Sağan, Ankara İl Gençlik Spor Müdürlüğü'nün kulüplerin alt yapısının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği minikler liginin, ata sporumuz güreşin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunduğunu belirterek, “Ata sporumuz olan güreşte, yeni şampiyonlar çıkararak, Kazan'ın ve ülkemizin gururu olmayı hedefliyoruz. Yeni Yaşar Doğular, Koca Yusuflar, Hamza Yerlikayalar, Celal Atikler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde, çocuklarımız çok istekli ve disiplinli bir şekilde çalışıyor. Başta bu organizasyonu düzenleyen İl Gençlik Spor Müdürümüz ve diğer yetkililer ile bize her zaman destek olan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.


Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de gençlerin sporla uğraşmalarının onların kötü alışkanlıklar edinmelerini önleyerek, kendilerine güven duymalarını sağladığını vurgulayarak, “ Bizim hedefimiz tüm gençlerimizin spor yapmasını sağlamaktır. Sporun birçok alanında 600'den fazla lisanslı sporcumuz bulunuyor. Biz belediye olarak gençlerimize spor yapabilecekleri mekanları ve malzemeleri sunuyoruz. Onlar da elde ettikleri başarılar ile bizleri her zaman sevindiriyorlar. Ata sporumuz olan güreşin hak ettiği yer olan o eski parlak günlerine yeniden döneceğini düşünüyorum. Milli takıma güreşçi yetiştiriyoruz. Başta milli güreşçilerimiz Selahattin Sağan ve Mustafa Albayrak hocalarımız olmak üzere tüm sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.