BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye in ilk IP TVsi Milas a açılıyor

Mustafa Alkaya, Muğla ve ilçelerinde IP TV uygulamasına geçilmesi için altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Abone ol

İnternetin hayatımıza girmesiyle iletişim devrimi yaşandı. Bu devrim IP TV ile devam ediyor.

Avrupa'da uzun yıllar kullanılan ancak teknolojik altyapı yetersizliği nedeniyle Türkiye'de uygulanmayan IP TV Muğla ve ilçeleri arasında Türk Telekom'un girişimiyle ilk kez Milas'a geliyor. Teknolojik alt yapının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Türk Telekom Milas Şubesi Müdürü Mustafa Alkaya, IP TV'nin televizyon keyfine ayrı bir anlam katacağını ifade etti. IP TV sayesinde devlet ve özel televizyon
kanallarının istenilen güne ait programları izlenebilecek.

IP TV nedir?

Şifreli, şifresiz TV kanallarının ve depolanan video içeriklerinin, IP(İnternet Protocol) paketlerine dönüştürülerek genişband internet erişim teknolojileri üzerinden son kullanıcıya yayınlanmasıdır.
Kullanıcılar modem ile Set Top Box ile gelen dataları, tv sinyaline dönüştürerek televizyonundan rahatlıkla izleyebilecek. Üstelik bunun için bir bilgisayara da ihtiyaç duymayacak.

Tv ya da video yayınının internet üzerinden gecikmesiz verilebilmesi için yüksek bant genişliğine ihtiyaç bulunmaktadır. DSL teknolojisinde meydana gelen gelişmeler, bugün internet alt yapısını oluşturan IP omurga üzerinden gerçek zamanlı olsun olmasın her türlü verinin iletilebilmesini mümkün hale getiriyor. Ayrıca sıkıştırma oranlarında gelişim de IPTV'nin önünün açılmasında en büyük etken olmuştur. MPEG2 formatıyla sıkıştırılmış bir SDTV (standard definiton) kanalları 3-3,5 Mbs/s'lik bir bant  genişliğine ihtiyaç duyarken HDTV (High Defination) yayını için 19 Mbs/s'lik bir bant genişliğine ihtiyaç duyulmaktadır.