BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Saplantılı aşıktan evli kadına tecavüz! 170 kez aradı, videoları kocasına gönderdi

İSTANBUL'da 29 yıldır kendisini saplantı haline getiren kişi tarafından bayıltılarak kaçırılan kadın, tecavüze uğradı. 25 yıllık evli H.M., 18 yaşından beri aynı mahalleden tanıdığı F.V.'nin son olarak kocasına tecavüz videosunu göndermesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

İstanbul'da yaşanan olayda H.M., 18 yaşından bu yana aynı mahallede oturdukları F.V., tarafından sık sık rahatsız ediliyordu. Üstelik F.V., genç kadını ailesinden defalarca istedi ancak genç kadının istememesi üzerine bu istek gerçekleşmedi. H.M. daha sonra şu an evli olduğu H.M. ile dünyaevine girdi. Aradan 29 yıl geçmesine rağmen F.V.'nin sözlü ya da fiziksel tacizleri sürdü.

Geçtiğimiz aylarda iş yerinden evine giden H.M., karşısına araçla çıkan F.V. tarafından bayıltılarak kaçırıldı. Genç kadın uyandığında üzeri çıplak şekilde kendisini F.V. ile bir evde buldu. Dehşete kapılan ve eve gitmek isteyen H.M., tacizcinin tepkisiyle karşılaşıp kendisiyle ilişkiye girdiğini öğrendi.

Korkudan eşine anlatamadı
Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; F.V., video ve resimler çektiğini, bunları eşine göndermekle tehdit etti. Eve gittiğinde korkudan eşine başından geçenleri anlatamayan H.M., ancak F.V. tarafından rahatsız edildiğini söyleyebildi.

Videoları kocasına gönderdi
Bir süre sonra geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyata alınan H.M., tedavi sonrası telefonuna baktığında F.V.'nin 170 kez aradığını, cevap verilmeyince de elindeki videoları eşine gönderdiğini öğrendi. Eşinin durumu öğrenmesinin ardından karakola başvuran çift, tacizci hakkında şikayetçi oldu.

28 yıl hapsi isteniyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yıllardır genç kadına tacizde bulunan, en sonunda kaçırarak tecavüz eden F.V., hakkında "Nitelikli Cinsel Saldırı", "Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" ve "Şantaj" suçlarından 28 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. F.V., ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

''Kendisiyle hiçbir ilişkim olmadı. Hatta gönül ilişkim bile olmadı''
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcılığa suç duyurusunda bulunan mağdur kadın; "18 yaşından beri benim peşimde. Beni ailemden istedi. Ben istemedim ve şu anki eşimle evlendim" diyen H.M'nin ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Kendisiyle hiçbir ilişkim olmadı. Hatta gönül ilişkim bile olmadı. Bu şahıs ilk önce beni henüz bekarken, 1992 yılında telefonla rahatsız ediyordu. O zaman abim ve mahalleli bu kişiyi dövdüğü için ve F.V pişman olduğu için şikayet etmedim. 1998 yılında mahallemde yürürken peşimden gelerek elimden telefonumu aldı. Polise şikayet etmedim. Sadece eşime söyledim.

''Ağzımı kapatarak bayılttı, uyandığımda çıplaktım''
23.06.2019 günü temizlik işi yaptığım işyerimden çıktım. Eve doğru gidiyordum. Birden karşıma çıktı. Benim ağzımı kapatarak bayılttı, uyandığımda çıplaktım. Yanımda da F.V vardı. Eve gitmek istedim ancak tehditle ilişkiye girdim. F.V., video ve resimler çektiğini, bunları eşime göndermekle tehdit etti. Eve gittiğimde korkudan eşime başımdan geçenleri anlatamadım. Ancak F.V. tarafından tehdit edildiğimi söyledim. Bir süre sonra geçirdiğim bir rahatsızlık nedeniyle ameliyata alındım. Tedavim sonrası telefonuma baktığımda F.V.'nin 170 kez aradığını, cevap verilmeyince de elindeki videoları eşime gönderdiğini öğrendim."

''Telefonunu elinden alıp fotoğrafları silmek istedim''
Eşinin durumu öğrenmesinin ardından karakola başvuran çift, tacizci hakkında şikayetçi oldu. "H.M, F.V.,’yle ilgili verdiği emniyetteki ifadesinde de şunları söylediği  öğrenildi: “F.V uzun yıllardır beni takıntı haline getirmiş. Sürekli peşimde dolaşan biridir. Daha ben evlenmeden önce benimle görüşmeye çalışmaktadır. Şahsı sürekli reddetmeme rağmen şahıs birkaç yıl arayla karşıma çıkmaktadır. İşten eve gidip geldiğim vakitlerde peşimde dolaşmaktadır. Aileme zarar vermekle tehdit edip, sosyal medya hesaplarımda bulunan fotoğraflarımı da eşime göndermekle tehdit etmeye başlamıştır. Bu tehditlerin ardından benimle buluşmak istedi. Ben de kabul edip gittiğimde telefonunu elinden alıp fotoğrafları silmek istedim. Gittiğimde rızam olmadan fotoğraflarımı çekmeye devam etti. Bu süreçte eşimdem korktuğum için de söylemedim. Hatta şikayetçi bile olamadım. Bu tehditlerine devam edip ‘Eşin durumu öğrenince seni öldürür’ diyordu. Bana beni eşimden ayırıp kendisiyle olmamı istiyordu. Yeter ki eşinden ayrıl benle ol sonra eşin beni öldürsün diyordu.”

Geçen ay ifadesi alınan F.V’nin ise suçlamaları reddettiği, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.