BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfa'da film gibi operasyon

Şanlıurfa’da sabaha karşı polisin ‘dur’ ihtarında bulunduğu araçtakiler ateş açarak karşılık verince, amansız bir kovalamaca başladı.

Abone ol

Yaklaşık 40 kilometre süren kovalamacının ardından, otomobili terkederek dağlık bölgeye kaçan şüphelilerden 1 kişi yakalandı, izini kaybettiren 5 kişi ise aranıyor.

Önce terörist oldukları sanıldığı için zırhlı araçlarla takibe alınan şüphelilerin hırsız olduklmarı ve yaşlarının da 18'den küçük olduğu belirlendi.

Güvenlik güçlerini alarma geçiren ve kentte terör paniğine yol açan olay, sabah saat 05.30’da başladı. Esentepe Mahallesi’nde devriye görevi yapan polisler, kendilerini görünce kaçmaya çalışan kişilerin bulunduğu otomobili durdurmak istedi. Ancak otomobilde bulunanlar ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı ve peşlerinden gelen polislere de ateş etti.

40 KİLOMETRE AMANSIZ TAKİP

Silahlı saldırı üzerine şüphelilerin terörist olabileceği ihtimali üzerine polisler, telsizle haber merkezini anons ederek takviye istedi. Bunun üzerine bölgede bulunan polis ekipleri, kent merkezinden Mardin yoluna yönelen otomobilin bulunduğu bölgeye yönlendirildi. Çok sayıda polis ekibinin peşine düştüğü otomobilde bulunanlar kendilerini takip eden polislere ateş ederek kaçmaya devam etti.

Polisin megafonla sık sık durmaları için uyardığı şüphelilerin ateş etmeye devam etmesi üzerine, kaçtıkları yöndeki jandarmadan yardım istendi. Güvenlik birimlerinin nefes kesen takibi devam ederken saat 06.30 sıralarında Şanlıurfa- Mardin karayolunun 40'ıncı kilometresinde otomobili terkeden şüpheliler, Topraklı Köyü yakınlarındaki dağlık bölgeye doğru koşarak kaçmaya başladı.

6 kişi oldukları görülen şüphelilerin terörist olabileceği ihtimali üzerine, köye çok sayıda zırhlı araç, özel harekat polisi ve jandarma ve köy korucuları da sevk edildi.

YAKALANAN ŞÜPHELİ HIRSIZ ÇIKTI

Dağlık bölgede süren takipte polis ve jandarmanın peşlerinden geldiğini gören şüpheliler ateş açmayı sürdürdü. Dağlık bölgede bir saat süren takip sonucunda saat 07.30 sıralarında şüphelilerden 16 yaşındaki M.A. yakalandı.

Gözaltına alınan M.A., teröist olmadıklarını, hırsızlık yaptıklarını ve polise yakalanmamak için kaçtıklarını söyledi. Bunun üzerine takibi sürdüren güvenlik güçleri Topraklı, Sarıkaya ve çevresinde bulunan çok sayıda köyü ablukaya alıp, hem dağlık bölgede, hem de tarlalarda, eğitimli köpeklerin de kullanıldığı operasyonu sürdürdü. Operasyonda zırhlı araçlar ve çok sayıda güvenlik görevlisi katıldı.

OTOMOBİLDEN ÇALINTI PARA ÇIKTI

Şüphelilerin terkettiği otomobilde çalıntı eşya ve hırsılık yaparken kullandıkları malzemelerle, kaçarken polislere ateş açmaları sırasında otomobil içine düşen çok sayıda boş kovan bulundu.

Şüphelilerden yakalanan M.A., Karaköprü Beldesi’nde bir işyerinin kasasını çaldıklarını söyledi ve kaçan 5 kişinin adlarını verdi.Yapılan incelemede M.A.’nın adını verdiği diğer 5 şüphelinin hırsızlıktan sabıkalı ve 18 yaşından küçük oldukları belirlendi.

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Kendilerini takip eden güvenlik güçlerine izini kaybettiren 5 şüpheli, 7 saat aradan sonra jandarma ve korucular tarafından yakalandı. Sabah saat 05.30’dan itibaren şüpheliler ile kent merkezinde başlayan kovalamaca 50 kilometre uzaklıktaki kırsalda sona erdi.

Bir kişinin yakalandığı kovalamacanın ardından hırsız oldukları ortaya çıkan şüpheliler, otomobili terk ettikleri noktadan 12 kilometre uzaklıktaki Eğrice Köyü yakınlarında önlem alan jandarma ekipleri ve korucular tarafından, gizlendikleri mısır tarlasından çıkmalarının ardından yakalandı. Jandarmalar tarafından gözaltına alınan ve adları açıklanmayan 5 şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Şüphelilerin, gözaltı işleminin tamamlanmasının ardından polis ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.