BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sanayiciye ucuz elektrik sağlanacak

Büyük, aylık 2 bin liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen sanayicilerin daha ucuz elektrik kullanma imkanlarının olduğunu söyledi.

Abone ol

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Büyük, aylık 2 bin liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen sanayicilerin daha ucuz elektrik kullanma imkanlarının olduğunu söyledi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Büyük, yıllık 100 bin kilovat elektrik kullananların özel elektrik alabileceklerini söyledi.

Büyük, bu sayede aylık yüzde 10'a yakın bir indirimin söz konusu olduğunu belirterek "Yıllık tüketimi toplamda 100 bin kilovat'ı geçen tüketiciler kendi tedarikçisini seçme serbestisine sahiplerdir.

Tüketicilerin tüketim birimleri binaları aynı bölgede olmak zorunda değildir. Talep birleştirme ile Türkiye sınırları içinde bulunan tüm tüketim birimlerinin toplam tüketim miktarı dikkate alınıyor. Farklı tüzel kişilerin bir araya gelerek yeni bir tüzel kişilik kooperatif, anonim şirket oluşturarak 100 bin kwh'lik tüketimi geçen yada elektrik tüketimlerini aynı sayaçtan okunacak duruma getiren tüketiciler Organize Sanayi Bölgeleri ve sanayiciler daha uygun fiyattan elektrik alabilecekler. Bizde Düzce TSO olarak sanayicimiz daha uygun fiyattan elektrik kullanmaları için girişimde bulunacağız. Aylık ortalama 2 bin liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen sanayicilerimiz bizlere başvursunlar. Bu anlaşmayı yapabileceğimiz 10 firma var bunlarla top yekun pazarlık yapacağız" dedi.