BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ta belgesi olmayan çalışamayacak

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, özel bakım evleri ve çeşitli yerlerde istihdam sağlanacağını belirtti.

Abone ol

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, özel bakım evleri ve çeşitli yerlerde istihdam sağlanacağını ifade ederek, "Yeni yönetmeliğe göre belgesi olmayanlar bu işlerde çalışamayacak" dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü ve Tokat Sağlık Meslek Lisesi işbirliğinde 4,5 ay süren "Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği” kursunu tamamlayan 50 kişiye törenle sertifikaları verildi. Belgesi olanların bu işlerde istihdam edileceğine dikkat çeken Vali Yılmaz, kursiyerlerin hepsinin iş bulma şansı olduğunu söyledi.

Bakıma ihtiyacı olan kişilere günü birlik veya bir yıl süre ile talebe göre İŞKUR'un bu kişilere iş imkanı sağlayacağını belirten Vali Yılmaz, "Yeni yönetmeliğe göre belgesi olmayanlar bu işlerde çalışamayacak. Özel bakım evleri ve çeşitli yerlerde istihdam sağlanacak. Türkiye'de bu sektör yeni gelişmekte. Nereye giderseniz gidin mesleğiniz varsa bir iş bulma şansınız var. Bizde vasıfsız olarak tabir edilen çok sayıda insan var. Bu nedenle bu tür programlara insanların katılarak eğitim alması. Ben her işi yaparım diyen hiçbir şey yapamıyor. Herkesin bir mesleği olmalı. İhtiyaca yönelik çalışma yapmalı" diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Rafet Aksu ise özel bakımevlerinin bu tür yetişmiş kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu dile getirerek, bu kursların artarak devam edeceğini kaydetti. Sertifika törenin ardından Vali Yılmaz'ın başkanlığında "Ekim Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı” yapıldı.