BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edremit'te alt yapı atağı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde yağmur suyu drenaj şebekesi çalışmalarına başlandı.

Abone ol

Alınan bilgilere göre, bu proje kapsamında aşırı yağmurlarda olumsuz etkilenme riski bulunan cadde ve sokaklara 4 buçuk kilometre drenaj şebekesi döşenecek.

Yeni Mahalle ağırlıklı olarak başlatılan yağmur suyu drenaj şebekesi projesi, ilk etapta 8 adet cadde ve 10 adet sokağı kapsıyor. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kış hazırlıklarımız sürüyor. Uygulamaya koyduğumuz yağmur suyu drenaj şebekesi projesini önemsiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi ile cadde ve sokaklarımız su baskınları ve birikintileri açısından önemli ölçüde rahatlayacaktır” dedi.

Başkan İnceoğlu, daha önceki yıllarda 3 buçuk kilometre yağmur suyu drenaj şebekesi yaptıklarını da vurgulayarak, “Yeni projemiz tamamlandığında, Akçay’da yağmur suyu drenaj şebekesi uzunluğu 8 kilometreye ulaşacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz kış aylarında bölgemiz aşırı bir yağış aldı. O yağışlarda Akçay’ın yakın çevresinde bulunan tüm bölge ve yerleşim merkezleri sel felaketinden büyük zarar görürken, düz bir alanda kurulu olmasına rağmen Akçay’da önemli bir sel sorunu yaşanmadı. Bunu önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz Pina Deresi ıslah projesi ve bugüne kadar yaptığımız yağmur suyu drenaj şebekesi ile bakım onarım çalışmalarına borçluyuz. Yeni projemizin tamamlanması ile önümüzdeki kış ayları daha sorunsuz hale gelecektir’’ dedi.