BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gerede'ye boya fabrikası kuruluyor

Gerede İlçesi'nde Türkiye geneline boya ihracatı yapacak yeni boya fabrikasının temel atma töreni için hazırlıklar başladı.

Abone ol

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak yeni boya fabrikasıyla ilgili bilgiler verdi.

 'Orsa Boya' adı altında açılacak fabrikanın tüm işlemlerini tamamladığını belirten Baygın, "Gerede Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni kurulacak fabrikada Türkiye geneline boya ihracatı yapılacak.

Fabrikanın yapımı için kazı çalışmaları tamamlanmış durumda ve yakında temeli atılacak. Fabrika sahipleri, fabrikanın kurulması için gerekli şartları 8 aylık bir süre zarfında tamamladılar. Geredemiz'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Boya fabrikası açılışına başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılıp katılmayacağının kesin olmadığını söyleyen Ömer Baygın, "Şu anda hizmete olan ve açılışı yapılmamış bir çok çalışmamız var. Örneğin Huzurevi, Gerede Anadolu Öğretmen Lisesi, Aş Evi, Toplu Konutlar gibi. Bizler de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gerede'yi şereflendirmesini isteriz. Toplu bir açılış yapılabilir ancak buna uygun zamanı denk getirmek gerekiyor. Şu anda Başbakan Erdoğan'ın Gerede'ye geleceği konusunda bir program yapılmış değil" dedi.