BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te gizli PKK oturumu

TBMM sınır ötesi operasyon tezkeresi ve terör konularını görüşmek için gizli oturum yapıyor.

Abone ol

Sınır ötesi operasyon konusunda TSK'ya yetki verecek tezkere ve terör konularını görüşmek için Meclis gizli oturum kararı aldı. Bu oturum bugüne kadar yapılan 260'ncı kapalı oturum oldu.

AKP iktidarı döneminde Meclis'te 11 kez kapalı oturum yapıldı. Son gizli oturum 11 Haziran 2010 tarihinde, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısının 26. maddesi üzerinde verilen değişiklik önergesiyle ilgili talep üzerine gerçekleşti.

Terör konusunu görüşmek için yapılan gizli oturum başlamadan önce Meclis Genel Kurul salonuna açık bulunan bütün odalar boşaltıldı ve kapıları kilitlendi. Bu nedenle çok sayıda basın mensubu da dışarı çıkarıldı.

İzlenmesi ve yapılan konuşmalarla ilgili haber yapılması yasak olan gizli oturumda partiler adına konuşmalar yapılacak. Hükümet de terör konusundaki gelişmeler hakkında bilgi verecek. Bu bilgilendirmeyi süreci yürüten İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yapması bekleniyor.

Görüşmede, terörle mücadele kapsamında gündeme gelen diplomatik girişimler, Irak'ta hükümet kurma çalışmaları, PKK'nın eylemsizlik süreci, af tartışmaları gibi konuların tartışılması bekleniyor.