BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sanat İzmit sokaklarına indi

İzmit Belediyesi ile KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ortak çalışması olan 'Sanat Sokağa İndi Projesi büyük ilgi görüyor.

Abone ol

Resim, müzik, heykel, oyunculuk gibi sanat kollarının halkla bütünleştirilmesini hedefleyen çalışmada fakülte öğrencilerinin çalışmaları, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.

Projenin en hararetli destekleyicilerinden birisi de İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan. İzmit'in bir kültür kenti haline dönüşmesi için göreve geldiği günden beri tarihi ve kültürel tanıtıma yönelik çalışmalara ağırlık veren Doğan, Tanju Büyükada adlı genç sanatçı adayının çalışmalarıyla da yakından ilgilendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3. sınıf öğrencisi Büyükada'nın yürüyüş yolunda başlattığı yağlı boya at figürü çalışmasını bir süre izleyen Doğan, genç öğrenciyle sohbet etti.

Projenin hedefinin halka sanatı daha da fazla sevdirmek olduğunu söyleyen Doğan, "Üniversitemizle birlikte yaptığımız bu çalışma hem halka sanatı sevdirmek adına, hem de genç sanatçı adaylarını teşvik edip cesaretlendirmek adına önemli bir çalışmadır.

Vatandaşlarımız ilgisi bizlerin bu konudaki çabalarının karşılığı olarak memnuniyet vericidir. İzmit Sokakları sanatla iç içe olmaya devam edecektir" dedi.