BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  SPOR

Samsunsporda başkan istifa etti

Bank Asya 1. Lig ekibi Samsunspor'da, kulüp başkanı Fuat Köktaş ve ikinci başkan İsmail Türedi, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Abone ol

Bank Asya 1. Lig ekibi Samsunspor'da, kulüp başkanı Fuat Köktaş ve ikinci başkan İsmail Türedi, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Köktaş, Nuri Asan Tesisleri'nde bazı yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı basın açıklamasında, göreve geldikleri ilk günden bu zamana kadar özveri ile çalıştıklarını söyledi.

14 Mart'ta yapılması planlanan Olağan Genel Kurul öncesi istifa kararı aldıklarını ve bu istifanın kulübün menfaatleri doğrultusunda alındığını ifade eden Köktaş, şunları söyledi:

“Sorumluluk bilinci içinde her türlü zorluğa göğüs germeye çalıştık. Ancak artık kulübe verebileceğimiz bir şey kalmadı. Bütün imkanlarımızı zorladık. Bu saatten sonra Samsunspor'a zarar vermek istemiyoruz. Genel kurul öncesi başkanlığa aday olmayı düşünenlerin önünü açmak amacındayız. Gelinen bu noktada kulübe katkı sağlayamayacağımız inancı ile kulüp ikinci başkanı İsmail Türedi ile istifa ettiğimizi duyuruyorum.”

Diğer yönetim kurulu üyelerinin de istifa etmek istediklerini, ancak kongre gününe kadar görevlerinin başında kalmalarının doğru olacağını da düşündüklerini belirten Köktaş, “Geçici olarak kalacak arkadaşlarımız da kongrenin ardından görevi bırakacaklar” dedi.

Köktaş, düşük maliyetle oluşturulan kadro yapısının yanında kulüpte şeffaf bir yapı kurduklarını da vurgulayarak, şöyle devam etti: “Takım olma yolunda çok iyi ilerliyorduk. Samsunspor'u belki de borç batağından kurtarılabilecek bir hale getirdik. Şehirle bütünleşmek açısından her şeyi yaptık. 3 ay önce desteğe ihtiyacımız olduğunu gördük ve bunu açıkladık. Eğer destek alamazsak bunun futbolumuza da yansıyacağını söyledik. Ancak bizi dinleyen olmadı. Görülüyor ki, biz haklı çıktık. Bundan sonraki süreç Samsunspor camiasına hayırlı olsun.”