BIST 9.577
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.474,05
HABER /  GÜNCEL

Karayalçından Ankaraya özel bayram

Bu bayram kültür sanat bayramı olacak. 13 Ekim'deki etkinlikler için başbaşka programları var...

Abone ol

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Karayalçın,seçilirse Ankara'nın yıllık kültür programının, sanatçı ve kuruluşların katılımıyla her yıl toplanacak Ankara Kültür Kurultayı'nda hazırlanacağını bildirdi.

Karayalçın yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın yaşam kalitesinin yükseltilmesinin sanat ve kültür etkinliklerinin niteliğinden ve yaygınlığından geçtiğini belirtti.

Ankara'yı tarihine yaraşır bir sanat merkezi haline getireceklerini ifade eden Karayalçın, başkent olarak ilan edildiği 13 Ekim'i düzenlenecek kültürel ve sanatsal etkinliklerle Ankara Bayramı'na dönüştüreceklerini kaydetti.

Karayalçın, kentin yıllık kültür programını sanatçı ve kuruluşların katılımıyla her yıl toplanacak Ankara Kültür Kurultayı'nda hazırlayacaklarını belirtti.

Milli Komite ile işbirliği içerisinde Atatürk Kültür Merkezi alanı ve çevresinin, ulusal tarih ve sanat müzeleri, festival ve sergi alanları, kongre ve konvansiyon merkezleri ile konaklama tesislerinin yer aldığı bir kültür, kongre ve sanat merkezine dönüştürüleceğini ifade eden Karayalçın, Ankara'da düzenlenen her türlü sanat festivali ve fuarın belediyenin tüm olanaklarıyla destekleneceğini kaydetti.

Karayalçın, Ankara'nın Frig, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin korunması ve kent yaşamına katılması amacıyla Arkeoloji Ana Planı hazırlanacağını, kentin simgesel ve anıtsal yapıları ve mekanlarının koruma altına alınacağını belirtti.

Özel ve amatör tiyatroların özendirileceğini, proje karşılığında mali destek verileceğini de kaydeden Karayalçın, bu tiyatroların belediye mekanlarından yararlandırılarak kentin her tarafında gösteri yapmalarının sağlanacağını bildirdi.

Karayalçın, ayrıca Avrupa Gençlik ve Danışma Ajansı kapsamında Ankara Gençlik Bilgi ve Danışma Merkezi kuracaklarını ve Avrupa'daki 27 bin merkezle bağlantısını sağlayacaklarını ifade etti.